CAB a anulat amenda de 10.000 lei a lui Bîlteanu

E.D.
Piaţa de Capital /

Curtea de Apel Bucureşti a admis cererea de anulare a deciziei ASF, prin care Dragoş Bîlteanu, preşedintele SIF1 Banat- Crişana, era amendat cu 10.000 lei, pentru că nu a informat, în termen, publicul cu privire la caracteristicile companiei SIF Imobiliare Ltd.

Potrivit unui raport transmit Bursei de Valori Bucureşti, CAB anulează astfel deciziile emise de Autoritatea de Supraveghere Financiară şi obligă instituţia să restituie lui Dragoş Bâlteanu suma de 10.000 lei achitată de acesta cu titlu de amendă.

Sentinţa instanţei nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare.

Potrivit ASF, Bîlteanu "nu a informat în termen acţionarii şi potenţialii investitori, prin întocmirea şi publicarea unor rapoarte curente care să cuprindă informaţii referitoare la caracteristicile SIF Imobiliare Ltd., respectiv valoarea capitalului social, valoarea primei de emisiune, valoarea activelor aportate, înmatricularea ca persoană juridică rezidentă în Cipru".

Potrivit reprezentanţilor SIF Banat-Crişana, înregistrarea în Cipru a holdingului creat pentru participaţiile din domeniul imobiliar a fost făcută la sfatul unui consultant din Big Four.

SIF Imobiliare a fost înfiinţată, în luna iulie, în Nicosia, sub denumirea SIF Imobiliare Limited, iar în septembrie a fost transformată în "Public Limited Company" (PLC), potrivit SIF1.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS