CĂLIN POPESCU TĂRICEANU: Pilonul II de pensii - un mecanism util

M.D.
Politică /

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, astăzi, că Pilonul II de pensii este un mecanism util, pentru că populaţia îmbătrâneşte, iar fondul de pensii de stat va avea foarte multe presiuni.

Acesta a declarat: "Pilonul II este un mencanism util pentru generaţiile care urmează să iasă la pensie, ţinând cont de presiunile care vor exista asupra bugetului de pensii de stat. Populaţia îmbătrâneşte, numărul de pensionari va creşte, suntem la un nivel destul de redus al forţei de muncă active care contribuie la Fondul de Pensii. Fondul de pensii va avea foarte multe presiuni. Mă refer la fondul de pensii de stat. Fondul de pensii privat este supapa necesară, aş spune şi foarte utilă, pentru ca cei ce ies la pensie să aibă un venit complementar şi o bătrâneţe mai confortabilă".

În ultimele luni, au existat declaraţii ale guvernanţilor privind intenţia de a adopta un nou cadru legal privind fondurile de pensii, existând o dezbatere în spaţiul public pe tema intenţiei de a naţionaliza Pilonul II.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Depozitarul Central
Cotnari
Flixi
Erfi

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo