Canada extinde sancţiunile pentru Venezuela

L.A.
Internaţional /

Chrystia Freeland (Sursă foto: Twitter)

Chrystia Freeland (Sursă foto: Twitter)

Canada a extins astăzi, sancţiunile împotriva guvernului venezuelean al preşedintelui Nicolas Maduro, potrivit unei declaraţii a Ministrului Afacerilor Externe, Chrystia Freeland, vizând încă 43 de persoane apropiate de liderul disputat, scrie Reuters.

În timp ce declaraţia nu conţinea nume, ea a afirmat că este vorba despre "înalţi oficiali ai regimului Maduro, guvernatori regionali şi / sau implicaţi direct în activităţi care subminează instituţiile democratice", mai informează agenţia.

Canada a sancţionat deja alte 70 de persoane, până în prezent.

Freeland va participa astăzi, la o întâlnire în Santiago cu ţările din Grupul Lima, un bloc regional care susţine liderul opoziţiei din Venezuela, Juan Guaido, ca preşedinte interimar până la o nouă rundă de alegeri.

Ultima reuniune a grupului Lima se desfăşoară după ce mai mult de trei milioane de cetăţeni venezueleni au fugit de hiperinflaţie, lipsuri de produse alimentare şi medicamente, toate cauzate de criza politică.

Freeland a declarat că "dictatura Maduro trebuie să fie trasă la răspundere pentru această criză şi pentru privarea Venezuelei de cele mai importante drepturi şi nevoi. Canada este hotărâtă să sprijine restaurarea paşnică a democraţiei constituţionale în Venezuela".

Deşi majoritatea naţiunilor occidentale, inclusiv Statele Unite, l-au recunoscut pe Guaido ca şef de stat interimar, Rusia, China şi Cuba îl susţin pe Maduro, mai scrie Reuters.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
Invatamantul profesional dual - solutie pentru forta de munca
smart city industry awards 2019
PODUL DE LUT
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS