Cartel ALFA solicită demiterea directorului general interimar al Societăţii Române de Radiodifuziune

Cristina Radu
Media-Advertising /

Cartel ALFA (Sursa foto: cartel-alfa.ro)

Cartel ALFA (Sursa foto: cartel-alfa.ro)

Cartel ALFA solicită demiterea directorului general interimar, Georgică Severin, şi face un apel către parlamentari să ia măsuri urgente, astfel încât în Radio România să fie instituită starea de normalitate, pentru ca activitatea să se desfăşoare optim.

Preşedintele Confederaţiei Naţionale Sindicale "Cartel ALFA", Bogdan Iuliu Hossu, a adresat o scrisoare deschisă către Parlamentul Romaniei, potrivit unui comunicat de presă trimis Redacţiei. Aceasta este redactată în atenţia preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor, a Biroului Permanent al Senatului, a Comisiei pentru Cultură, Arte, Mijloace de Informare în Masă din Camera Deputaţilor şi respectiv a Comisiei pentru Cultură, Arte, Mijloace de Informare in Masă din Senat.

Confederaţia Naţională Sindicală "Cartel ALFA" susţine revendicările Sindicatului Liber din SRR, sindicat reprezentativ la nivelul Societăţii Române de Radiodifuziune. Cartel ALFA semnalează că actuala conducere interimară: încalcă Contractul actual Colectiv de Muncă, intimidează angajaţii, anunţând schimbări de organigramă aşa-zise "restructurări", intimidează jurnalişti incomozi, membri şi lideri sindicatelor.

Conducerea emite ordine ilegale prin care angajatorul se imixtionează în activitatea sindicatelor (exemplu: ODGI nr.667 din 25.07.2017 şi ODGI nr.715 din 02.08.2017). Ea declară în public neadevăruri despre organizaţiile sindicale ce pot induce tensiune între membrii de sindicat şi sugerează necesitatea unui control mai strict asupra numărului membrilor de sindicat (exemplu: Emisiunea TalkB1 din 14 august 2017)

Ea refuză dialogul social cu organizaţia sindicală reprezentativă (din aprilie până în prezent nu a avut nicio întâlnire cu reprezentanţii sindicatului majoritar, pentru abordarea temelor de interes major ale radioul public şi ale salariaţilor), ridicând întrebări faţă de capacitatea managerială necesară într-o instituţie de anvergura SRR

Aceasta anunţă, contrar legii, la întâlniri cu diverse colective, că nu va mai exista Contract Colectiv de Muncă sau că drepturile salariaţilor în cel actual sunt prea mari şi nu acordă salariatilor toate drepturile financiare din Contractul Colectiv de Muncă. Conducerea amână rezolvarea unor probleme interne şi generează tensiuni şi stare de teamă, ceea ce afectează desfăşurarea în condiţii normale a activităţii salariaţilor.

Sindicatul Liber, sindicat reprezentativ la nivel de unitate, SRR a acţionat în instanţă conducerea Societăţii Române de Radiodifuziune pentru nerespectarea Contractului Colectiv de Muncă şi respectiv pentru emiterea unor ordine abuzive prin care angajatorul pune presiune asupra salariaţilor şi a imixtiunilor în activitatea sindicală.

Cartel ALFA reaminteşte că legea părţilor în relaţiile de muncă este Contractul Colectiv de Muncă, iar Codul Muncii face de peste 90 de ori trimitere, la Contractul Colectiv de Muncă, document pe care directorul general interimar, Georgică Severin, se încăpăţânează să îl ignore şi să anunţe că nu îl mai doreşte, spune confederaţia.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.hipo.ro
www.dreptonline.rowww.dreptonline.ro
modele cărţi de vizităInvitaţii de nuntăCărţi de vizită