CASA ALBĂ:Transferul imigranţilor clandestini către "oraşe sanctuare" americane este o "opţiune"

M.I.
Internaţional /

Sursă foto: Twitter

Sursă foto: Twitter

Casa Albă confirmă că studiază transferul unor imigranţi clandestini către "oraşe sanctuare", în urma unei salve de tweet-uri ale lui Donald Trump, după care democraţii îl acuză că "fabrică haosul" la frontiera între Statele Unite şi Mexic, relatează AFP, citat de News.ro.

"Oraşe sanctuare" ca San Francisco sau Chicago refuză să aresteze la scară mare migranţi în situaţie neregulată, limitându-şi cooperarea cu agenţi federali însărcinaţi cu imigraţia.

"Această opţiune este pe masă", a precizat într-un interviu pentru postul ABC Sarah Sanders, o purtătoare de cuvânt a Casei Albe, întrebată despre posibilitatea transferării unor imigranţi care au traversat în mod ilegal frontiera mexicană şi care au fost arestaţi către aceste oraşe, conduse adesea de către democraţi.

Cotidianul The Washington Post (WP) a dezvăluit joi, citând un reprezentant al Casei Albe sub protecţia anonimatului, că ideea a fost luată în calcul iar apoi a fost "respinsă". Însă Donald Trump însuşi, într-o salvă de tweet-uri, vineri şi sâmbătă, a confirmat că se gândeşte în continuare la acest lucru, conform News.ro.

Presa americană scrie că autorităţile în domeniul imigraţiei nu sunt în favoarea acestui plan, considerându-l nepotrivit şi punându-i sub semnul întrebării legalitatea. Însă fostul magnat în domeniul imobiliar apreciază că este în dreptul său.

"SUA au dreptul legal absolut să transfere imigranţii ilegali arestaţi către oraşele sanctuare", a scris el sâmbătă seara pe Twitter.

Sarah Sanders i-a atacat duminică pe democraţi, pe care i-a acuzat că nu cooperează cu preşedintele republican în vederea schimbării legislaţiei cu privire la imigraţie, scrie News.ro.

"Democraţii afirmă mereu şi în continuare că susţin frontiere deschise, că susţin oraşele sanctuare. Atunci să împărţim puşin această povară", a spus ea.

Opoziţia a criticat dur acest plan care, în opinia sa, este ilegal.

"Este încă o dată haosul organizat pe care el l-a creat în ultimii doi ani la frontieră", a apreciat duminică, la postul ABC, Bennie Thompson, preşedintele Comisiei pentru Securitate Internă din cadrul Camerei Reprezentanţilor.

Donald Trump a făcut din lupta împotriva imigraţiei ilegale calul său de bătaie şi i-a prezentat pe miile de migranţi veniţi din America Centrală în ultimele luni drept o ameninţare la adresa securităţii naţionale,acuzându-i cu regularitate pe democraţi de laxism.

El a reclamat - în zadar - până acum, în absenţa unui acord în Congres, o reformă profundă a legislaţiei cu privire la imigraţie, apreciind că textele în vigoare în Statele Unite sunt "între cele mai proate în lume", conform News.ro.

Purtătoarea de cuvânt a locatarului Casei Albe a dat asigurări ieri cu privire la faptul că opţiunea transferării imigranţilor către oraşe sanctuare nu este "prima alegere".

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
Invatamantul profesional dual - solutie pentru forta de munca
smart city industry awards 2019
PODUL DE LUT
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS