Câştig de 64,23 milioane de lei, pentru SIF Transilvania

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

SIF3 Transilvania a înregistrat, anul trecut, un profit net de 64,23 milioane de lei, în scădere cu 6,6% faţă de 2016, potrivit raportului preliminar transmis Bursei de Valori Bucureşti.

Societatea a înregistrat o creştere a veniturilor din dividende de 65%, la 42,44 milioane de lei, dar şi un câştig net provenit din vânzarea investiţiilor financiare disponibile pentru vânzare de 20,96 milioane de lei, cu 6,4% peste cel din 2016.

Activele totale ale SIF3 au crescut cu 7,2%, la 1,04 miliarde de lei.

Într-un interviu acordat recent ziarului "BURSA", domnul Mihai Fercală, Preşedinte Executiv SIF Transilvania, ne-a spus că, în anul 2017, societatea a continuat procesul de restructurare a portofoliului în conformitate cu orientările strategice aprobate de acţionari: "Mutaţii semnificative s-au înregistrat în ceea ce priveşte numărul societăţilor din portofoliu: la 31.12.2017 numărul societăţilor din portofoliu era de 115 - faţă de 151, la 31.12.2016, ca efect al procesului de restructurare ce a vizat operaţionalizarea vehiculului investiţional pentru societăţile neoperaţionale şi restructurarea societăţilor necotate din portofoliu.

Din punct de vedere calitativ, dividendele încasate de la societăţile din portofoliu au contribuit semnificativ şi în creştere faţă de anul anterior - la realizarea bugetului de venituri şi cheltuieli anual (dividendele încasate de SIF Transilvania în 2017 sunt cu 65% mai mari decât cele încasate în anul 2016).

Per ansamblu, faţă de anul 2016, în anul 2017 s-a redus numărul total al participaţiilor, s-a diminuat numărul participaţiilor din turism, a crescut numărul participaţiilor în industrie, a crescut uşor ponderea subportofoliilor din sectoarele financiar şi energie".

Miercuri, Autoritatea de Supraveghere Financiară a avizat SIF Transilvania ca administrator de fonduri de investiţii alternative.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
ApanovaAdvertisement
Comercianti de Diamante
PODUL DE LUT
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS