Câştig de 73,66 milioane de lei, pentru Conpet

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Transportatorul naţional de ţiţei şi produse petroliere Conpet a obţinut, anul trecut, un profit net de 73,661 milioane de lei, în urcare cu 3% faţă de rezultatul din 2016, când a înregistrat un câştig de 71,547 milioane de lei, potrivit unui raport transmis, joi, Bursei de Valori Bucureşti.

Compania a realizat anul trecut o cifră de afaceri de 376,661 milioane de lei, în scădere cu 1,4% faţă de cea din 2016. În acelaşi timp, veniturile din exploatare au ajuns la 410,819 milioane de lei, în scădere cu 0,1% faţă de anul anterior. Cheltuielile din exploatare au scăzut cu 1,1%, ajungând la 327,277 milioane de lei.

Conform raportului, cantitatea totală trans­portată în anul 2017 a cunoscut o scădere de 259.000 tone faţă de anul 2016, ca urmare a reducerii cererii pentru servicii de transport.

"Comparativ cu anul anterior, veniturile din transport s-au diminuat cu 1,7% (6,22 milioane lei) datorită reducerii cantităţii transportate. Faţă de buget, veniturile din transport realizate au fost mai mari cu 2,3% (8,40 milioane lei). Veniturile din serviciile de transport deţin o pondere de 91% în total venituri din exploatare, respectiv de 99% din total cifră de afaceri", se arată în document, potrivit Agerpres.

De asemenea, societatea a realizat veni­turi din alte activităţi, reprezentând închirieri de terenuri şi echipamente de telecomunicaţii, manevră vagoane, vânzare de material tubular etc., în valoare de 4,30 milioane lei. În alte venituri din exploatare sunt recunoscute rezervele reprezentând cota de modernizare la nivelul cheltuielilor aferente amortizării imobilizărilor corporale finanţate din aceas­ta şi câştigul obţinut din vânzarea produsului de operare - gazolină rezultat în urma evacuării acestuia din conducta de transport Ţicleni - Petrobrazi. În anul 2017 valoarea acestor alte venituri este de 33,2 milioane lei.

Totodată, în document se menţionează că programul de investiţii pentru anul 2017 a cuprins obiective de investiţii privind atât modernizarea instalaţiilor, echipamentelor şi dotărilor aferente Sistemului Naţional de Trans­port al Petrolului cât şi reabilitarea şi punerea în siguranţă a conductelor. Proiectele de inves­tiţii vizează, în primul rând, creşterea eficienţei activităţii de transport şi de operare în condiţii de siguranţă a SNT. Investiţiile sunt finanţate din cota de modernizare, destinată exclusiv finanţării investiţiilor aferente domeniului public şi din alte surse proprii.

Valoarea programului de investiţii aprobat pentru anul 2017 a fost de 64,27 milioane lei. Valoarea investiţiilor realizate în anul 2017 reprezintă 48,48 milioane lei, creştere de 6,8% faţă de anul 2016.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
ApanovaAdvertisement
Comercianti de Diamante
PODUL DE LUT
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS