CĂTĂLIN IVAN: "Tăcerea reprezintă o formă de susţinere a regimului lui Liviu Dragnea"

I.Ghe.
Ziarul BURSA #Politică /

"Tăcerea reprezintă o formă de susţinere a regimului lui Liviu Dragnea"

Scandalul din ultima vreme care a izbucnit în rândurile Partidului Social Democrat odată cu atacurile lansate de Gabriela Firea la adresa lui Liviu Dragnea cu ocazia şedinţei Comitetului Executiv Naţional ce a avut loc la Neptun, pare să nu se mai termine.

După ce mai multe filiale din ţară şi-au anunţat susţinerea pentru primarul general al Capitalei şi 35 de parlamentari PSD consideră că Gabriela Firea are dreptate, ieri a venit rândul europarlamentarului social-democrat Cătălin Ivan să îşi precizeze poziţia deja cunoscută de mai multă vreme.

Cătălin Ivan a trimis socialiştilor europeni o solicitare privind excluderea PSD din grupul Alianţa Progresistă a Socialiştilor şi Democraţilor Europeni, precum şi demisia sa din grup începând cu data de 1 octombrie, în cazul în care nu se va lua o decizie legată de protestele care au avut loc în 10 august la Bucureşti.

Ivan a precizat într-o postare pe pagina sa oficială de pe Facebook: "A trecut o lună de la protest şi nu a existat nicio reacţie până acum, ceea ce este inacceptabil. Consider că tăcerea reprezintă o formă de susţinere a regimului lui Liviu Dragnea şi atunci locul meu nu mai este în acest grup politic".

El a ataşat textului trimis social-democraţilor europeni linkuri către petiţiile care cer excluderea PSD din familia socialiştilor europeni, petiţii semnate de mai bine de 100.000 de români, şi către ştiri în limba engleză care prezintă pe larg violenţele din Piaţa Victoriei din seara de 10 august.

În documentul trimis grupului parlamentar european de stânga, Cătălin Ivan spune: "Dragă camarade, îţi scriu într-un moment dificil pentru social-democraţia europeană, vital pentru România şi pentru Uniunea Europeană. Rândurile acestea şi scrisoarea ataşată, adresată conducerii Grupului S&D, sunt scrise în numele luptei pentru democraţie în România, al luptei împotriva corupţiei şi, mai ales, al rămânerii acestei ţări pe drumul european. (...) În data de 10 august a avut loc un protest al românilor care muncesc şi locuiesc în ţări membre ale Uniunii Europene. Acest protest paşnic a fost transformat într-o luptă de stradă extrem de violentă între jandarmi şi grupuri organizate infiltrate în rândul protestatarilor după un scenariu pregătit din timp de oameni fideli lui Liviu Dragnea din Ministerul Afacerilor Interne. Trebuie menţionat că preşedintele PSD, primul ministru, ministrul de interne şi şeful jandarmeriei sunt toţi din Teleorman, ultimii trei având singura calitate obedienţă faţă de Liviu Dragnea. Acestui scenariu au căzut victime mii de femei, bătrâni şi copii nevinovaţi; urmările expunerii la gazul folosit de forţele de ordine sunt greu de anticipat, tot mai mulţi ajungând la spital cu probleme respiratorii sau de piele. Armele şi tehnicile folosite de jandarmerie au fost la limita legii, dacă nu ilegale, o anchetă aflându-se în acest moment în desfăşurare".

Conform lui Ivan, "dincolo de partea legală, democraţia din România a primit o lovitură extrem de dură din partea partidului care, conform valorilor noastre comune, ar trebui sa fie garantul democraţiei şi a libertăţii de exprimare".

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. stati linistiti ca scapam de el pana la Craciun!

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Apanova

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS