CAZUL HARINVESTASF a amânat analiza rapoartelor BCR, SSIF Broker şi Depozitarul Central

A.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a amânat, pentru vineri, discutarea rapoartelor finale în cazul fraudei de la Harinvest, în urma controalelor de la BCR, Depozitarul Central (DC) şi SSIF Broker.

"Discuţiile boardului au fost amânate pentru vineri, la ora 11", ne-a declarat Mircea Ursache, vicepreşedintele ASF pentru piaţa de capital.

Deciziile ASF ar putea cuprinde propuneri de amenzi şi sesizare a organelor de cercetare. BCR şi SSIF Broker sunt intermediarii care ar fi răspuns vânzărilor forţate iniţiate de Harinvest.

BCR este singura entitate care a luat măsuri interne, în urma declanşării scandalului "Harinvest", concediind un angajat. Potrivit unor surse, banca i-ar fi făcut plângere penală angajatului, respectiv traderul Dan Deak.

În cazul fraudei de la firma de brokeraj Harinvest din Râmnicu Vâlcea, brokerul Maria Voinea ar fi vândut acţiunile din portofoliile a 48 de clienţi ca să acopere pierderile rezultate din tranzacţionarea de produse structurate. Totodată, există suspiciunea că în data de 22 august 2013 ea a sustras de la Depozitarul Central 1 milion de acţiuni Fondul Proprietatea deţinute de o persoană fizică, fără să aibă dreptul de a desfăşura servicii de investiţii financiare pentru persoana vătămată şi cauzând un prejudiciu de 840.000 lei, potrivit Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).

Tribunalul Vâlcea a respins, însă, cererea de arestare preventivă a Mariei Voinea.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Apanova

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS