Cea mai mare fermă de păsări din Orientul Mijlociu a debutat la Bursa din Teheran

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional /

Cea mai mare fermă de păsări din Orientul Mijlociu a debutat la Bursa din Teheran

La Bursa de Valori din Teheran (Tehran Stock Exchange - TSE) a avut loc cea de-a treia ofertă publică iniţială (IPO) din anul curent iranian, care a început în 21 martie, anunţă menafn.com, adăugând că duminică şi-au făcut debutul pe această piaţă acţiunile Seamorgh Co., cel mai mare complex de crescut păsări din Iran şi Orientul Mijlociu.

Seamorgh a oferit pe piaţa secundară, în cadrul IPO, 10% din acţiunile sale. Investitorii interesaţi au avut opţiunea să cumpere 400 de acţiuni în valoare de aproximativ 157.142 dolari.

"Luând în considerare creşterea producţiei şi a exporturilor în ţările vecine, politica societăţii noastre este să extindem şi să sporim exporturile. Compania a produs aproximativ 47.000 de tone de ouă în ultimele nouă luni ale anului iranian început în 21 martie 2018", conform directorului financiar al emitentului.

Seamorgh produce ouă, pui de o zi şi hrană pentru păsări de curte, fiind o companie înfiinţată în 1974. Agriculture Bank of Iran este acţionarul său majoritar. Seamorgh are nouă fabrici în şase provincii: Esfahan, Qazvin, Khorasan, Kerman, Hamedan şi Yazd.

Tehran Stock Exchange este cea mai mare bursă din Iran, inaugurată în 1967. Tot în iunie anul acesta, pe piaţa iraniană a avut loc oferta publică iniţială a Jam Polypropylene Company (JPPC), care a listat 200 de milioane de titluri (10% din total). JPPC produce anual 300.000 de tone de polipropilenă, exportând circa 30% din cantitatea fabricată în 15 ţări din întreaga lume.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
Invatamantul profesional dual - solutie pentru forta de munca
BIG FOUR
smart city industry awards 2019
PODUL DE LUT
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS