CEA MAI VECHE ŞI SINGURA PIAŢĂ DE MĂRFURI DIN CANADA,Bursa din Winnipeg se închide după 131 de ani de existenţă

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional /

Bursa din Winnipeg se închide după 131 de ani de existenţă

Winnipeg Commodity Exchange, cea mai veche şi singura bursă de mărfuri din Canada, se închide, anunţă cbc.ca, menţionând că, într-o notă transmisă la data de 1 mai clienţilor, proprietarul bursei, Intercontinental Exchange Inc. (ICE), a informat în legătură cu trecerea operaţiunilor de tranzacţionare şi compensare a contractelor futures pe canola la New York, începând din această vară. Canola este un hibrid de rapiţă, produs şi cultivat iniţial în Canada.

Transferul contractului pe canola la filiala ICE din SUA este aşteptat să aibă loc pe 29 iulie.

"Contractul futures pe canola a cres-cut destul de puţin în ultimii zece ani şi îl mutăm pe o piaţă mai mare ca să oferim cel mai bun mediu pentru o creştere continuă", a explicat Brad Vannan, preşedintele - director executiv al ICE Futures Canada. Acesta a adăugat: "Pieţele mai mari oferă o lichiditate mai bună, ceea ce înseamnă că vor putea fi realizate mai uşor tranzacţii mai consistente. În plus, bursele mari asigură costuri de administrare mai reduse".

Deoarece contractul pe canola este ultimul care se tranzacţiona la bursa de mărfuri din Winnipeg, transferul aces-tuia va închide efectiv piaţa care func-ţiona în oraşul canadian din 1887.

Vannan spune că locul fizic în care funcţionează o bursă este mai puţin important în era digitală, iar clienţii nu vor observa modificări atunci când Bursa din Winnipeg va fi închisă.

"Tranzacţiile se realizează pe ecranul unui computer şi, de fapt, pot fi făcute din orice parte a lumii", a spus el, adăugând că un procent mare din tranzacţiile acestei pieţe provin din afara Canadei.

Intercontinental Exchange Inc., cu sediul la Atlanta, a achiziţionat în 2007 Winnipeg Commodity Exchange pentru 40 de milioane de dolari. Bursa canadiană, cunoscută anterior sub numele de Winnipeg Grain Exchange (Bursa de cereale din Winnipeg), a derulat tranzacţii cu contracte futures începând din 1904. Aceasta a fost prima piaţă de mărfuri din America de Nord care a trecut la tranzacţionarea electronică, după ce a închis sistemul "open outcry" în decembrie 2004.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

  1. Pe cand si BVB? Dupa cum merge mai are cativa ani ...

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Depozitarul Central
Cotnari
Flixi
Erfi

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo