Cei 400 de salariaţi ai Rafinăriei "Steaua Română" Câmpina au primit notificare de concediere

F. A.
Companii #Bunuri Industriale /

Toţi cei peste 400 de salariaţi ai Rafinăriei "Steaua Română" Câmpina au primit, ieri, notificare de concediere colectivă, din cauză că societatea a intrat în incapacitate de plată, sindicaliştii ameninţând că, începând de luni, vor picheta sediul Guvernului, transmite corespondentul NewsIn.

"Resursele financiare sunt blocate de ANAF. Concedierile coletive vor avea loc din cauza situaţiei economice şi financiare în care ne aflăm, generată în special de nereturnarea celor aproape 10 milioane de euro - TVA aferent exportului pe perioada august 2007-octombrie 2008. De asemenea, încă două termocentrale care aparţin statului, de la Iaşi şi Oradea, nu au plătit păcura pe care au cumpărat-o pentru încălzire în iarna asta", a precizat, azi, liderul de sindicat din Rafinăria "Steaua Română" Câmpina, Gheorghe Sandu.

El a arătat că recuperarea banilor de la stat ar însemna salvarea societăţii, pentru că ei ar urma să fie folosiţi pentru plata datoriilor şi aprovizionarea cu materii prime.

"Pe 2, 3 şi 4 martie, ne îmbarcăm în autobuze, mergem în Piaţa Victoriei, pichetăm Guvernul şi protestăm acolo împotriva acestei tergiversări. Practic, statul este sponsorizat de Steaua Română la ora actuală. Vrem să ne dea înapoi resursele finainciare blocate în 2007 şi 2008", a conchis Gheorghe Sandu.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
ApanovaAdvertisement
Comercianti de Diamante
PODUL DE LUT
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS