CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 16 - 23 IULIEMedLife - pe prima treaptă a aprecierilor din BET

A.I.
Ziarul BURSA #Investiţii Personale /

MedLife - pe prima treaptă a aprecierilor din BET

Acţiunile prestatorului de servicii medicale MedLife (M), ce au marcat o creştere de 2,72%, faţă de moneda europeană, în intervalul 16 - 23 iulie, urcă pe prima poziţie în clasamentul randamentelor din indicele BET, referinţa pieţei noastre de capital, care s-a depreciat cu 0,35%, în perioada avută în vedere.

În cele şase zile bursiere incluse în intervalul 16 - 23 iulie, preţul acţiunii emitentului a oscilat între o scădere de 0,96%, apărută pe data de 23 iulie şi o creştere de 2,97%, consemnată pe 18 iulie, în toate şedinţele incluse în perioada menţionată, volumul situându-se cu mult sub media ultimei luni de tranzacţionare, ceea ce reflectă interesul scăzut al participanţilor pieţei pentru acţiunile emitentului.

De menţionat că performanţa titlurilor prestatorului de servicii medicale iese în evidenţă şi pe fondul deprecierii preţului acţiunilor multor emitenţi importanţi de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), pentru perioada 16 - 23 iulie toţi cei trei indici avuţi în vedere înregistrând scăderi ale cotaţiilor.

Pentru primul trimestru al acestui an, prestatorul de servicii medicale a raportat un profit net, la nivel consolidat, de 4,39 milioane de lei, în creştere cu 3,6% faţă de cel obţinut în aceeaşi perioadă a anului trecut, în timp ce cifra de afaceri a urcat cu 19,9%, până la 176,23 de milioane de lei.

Anul trecut, emitentul a obţinut, la nivel de grup, un profit net de 8,84 de milioane de lei, după ce, în 2016, societatea suferea o pierdere de 1,24 milioane de lei.

La data de 11 ianuarie 2018, Mihai Marcu deţinea 19,05% din acţiunile prestatorului de servicii medicale, în timp ce Mihaela Gabriela Cristescu şi Nicolae Marcu aveau pachete de 14,65%, respectiv 13,61% din capitalul social al MedLife, potrivit datelor afişate pe site-ul BVB.

Raportat la ultima cotaţie a emitentului din data de 23 iulie, de 31 de lei, valoarea de piaţă a prestatorului de servicii medicale la BVB este de circa 686,5 milioane de lei.

Titlurile emitentului au o pondere de numai 1,25%, în principalul coş de acţiuni al pieţei.

Indicele BET-XT, al celor mai tranzacţionate 25 de titluri ale bursei, a coborât cu 0,52%, în perioada 16 - 23 iulie.

Din cadrul său, cea mai bună evoluţie a fost avută a acţiunile Turbomecanica (TBM), a căror creştere a fost de 3,83%, în raport cu moneda euro, în intervalul menţionat.

Pe data de 23 iulie, preţul titlului TBM s-a apreciat cu 4,88%, fiind transferate 251.960 de titluri, peste media celor 20 de zile anterioare, de circa 80.100 de unităţi.

Acţiunile companiei deţin, în indicele extins, o pondere de numai 0,13%.

Indicele BET-FI, al celor cinci SIF-uri plus Fondul Proprietatea (FP), a avut o depreciere de 0,52%, în raport cu moneda euro, în intervalul 16 - 23 iulie.

Cu o creştere de 1,04%, în raport cu moneda euro, titlurile SIF Oltenia (SIF5) reprezintă acţiunile cu cea mai bună evoluţie din cadrul indicelui financiar, în perioada avută în vedere.

Luni, 23 iulie, preţul acţiunilor SIF5 a stagnat, pe fondul unui rulaj de 74.141 de acţiuni, sub media celor 20 de zile anterioare, de aproape 300.000 de unităţi.

Ponderea acţiunilor SIF5 în indicele financiar este de 17,37%.

Clasamentul rentabilităţilor de la bursa noastră, în perioada 16 - 23 iulie, este condus de acţiunile Condmag (COMI), cu un avans de 8,91%, în raport cu moneda euro.

Poziţia a doua a topului randamentelor bursei este ocupată de titlurile TBM, podiumul acestei ierarhii fiind completat de acţiunile Cemacon (CEON), a căror apreciere a fost de 3,07%.

Topul fondurilor de investiţii, în intervalul 13 - 20 iulie, este condus de titlurile FDI Omninvest, care au urcat cu 0,86%.

Pe locul al doilea în acest clasament se află BT Index Austria ATX, cu o creştere de 0,59%, în timp ce titlurile OTP Global Mix, care s-au apreciat cu 0,34%, completează podiumul fondurilor de investiţii.

Cotaţia aurului a coborât cu 1,16%, iar cursul monedei naţionale, în raport cu cea europeană, a urcat, în intervalul 16 - 23 iulie, cu 0,08%.

Depozitele bancare în euro au avut o rentabilitate de 0,02%, în perioada avută în vedere, în timp ce depozitele în lei ar fi adus un câştig de 0,12%.

Preţul criptovalutei Bitcoin, raportat la moneda euro, a crescut cu 15,05%, în intervalul 16 - 23 iulie.

Potrivit CoinDesk Price Index (indice ce reprezintă o medie a preţurilor criptomonedei la principalele burse din lume), ieri, în jurul orei 10:00, criptovaluta se tranzacţiona în apropierea nivelului de 8.000 de dolari.

Tot ieri, la ora menţionată, valoarea de piaţă a monedei digitale era de aproape 136,7 miliarde de dolari, potrivit site-ului "coinmarketcap.com".

Precizări: 

Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament, fără a fi luată în calcul lichiditatea tranzacţiilor. Piaţa AeRO nu este luată în calcul. Valorile unitare ale fondurilor mutuale utilizate în analiză sunt cele aferente perioadei precizate în grafic. Articolul nu reprezintă o sugestie de investiţii.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
ApanovaAdvertisement
Comercianti de Diamante
PODUL DE LUT
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS