CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 17 - 24 IULIEAvans de 1,41% pentru SIF Oltenia

A.I.
Ziarul BURSA #Investiţii Personale /

Avans de 1,41% pentru SIF Oltenia

Acţiunile SIF Oltenia (SIF5), ce au marcat o creştere de 1,41%, faţă de moneda europenă, în intervalul 17 - 24 iulie, continuă să reprezinte titlurile cu cea mai bună evoluţie din cadrul indicelui BET-FI, care s-a depreciat cu 0,07%, în perioada menţionată.

Pentru cele şase zile bursiere incluse în intervalul 17 - 24 iulie, cotaţia SIF5 a oscilat între o scădere de 0,48%, ce a apărut atât pe data de 17, cât şi pe 24 iulie şi o creştere de 0,72%, consemnată pe 19 iulie, în toate şedinţele incluse în perioada menţionată rulajul titlurilor situându-se cu mult sub media ultimei luni de tranzacţionare, ceea ce reflectă interesul scăzut al participanţilor pieţei pentru acţiunile societăţii de investiţii financiare.

Plasând evoluţia titlurilor SIF5 în contextul ultimei luni, analiştii de la BT Capital Partners notează, în raportul de analiză tehnică pentru acţiuni listate la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), publicat pe data de 23 iulie: "Titlurile SIF5 s-au tranzacţionat mai mult într-o consolidare, cursul acţiunii stabilizându-se sub confluenţa Fibonacci (n.r. concept de analiză tehnică ce se referă la zone potenţiale de suport - ce acţioneză ca o barieră în faţa scăderii preţului, sau de rezistenţă - ce acţioneză ca o barieră în faţa creşterii cotaţiei) de la 2,14 lei/titlu. Această evoluţie nu face decât să sporească rolul de rezistenţă al acestui nivel şi, mai ales, rolul de confirmare pozitivă pe care l-ar avea în cazul în care piaţa se mişcă decisiv deasupra sa.

Până atunci, urmărim nivelurile ce încadrează gap-ul (n.r. interval de preţ în care nu au avut loc tranzacţii) recent, respectiv 1,9 şi 2 lei, ca potenţiale suporturi minore, în cazul în care SIF5 continuă să bată pasul pe loc".

Pe data de 24 iulie, cotaţia SIF5 a încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul de 2,09 lei/acţiune, sub pragul de rezistenţă indicat de cei de la BT Capital Partners, reper care, dacă va fi depăşit, va reprezenta ieşirea titlurilor societăţii de investiţii financiare din consolidare şi înscrierea acestora pe o tendinţă ascendentă.

La finalul primului semestru al acestui an, SIF5 a raportat un profit net de circa 70,38 milioane de lei, în creştere cu 78,8% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, când societatea de investiţii financiare a obţinut un rezultat net de 39,35 milioane de lei.

Valoarea Unitară a Activului Net (VUAN) se situa, la finalul lunii iunie 2018, la 3,1022 lei, nivel care, raportat la preţul de închidere al acţiunii SIF5 din data de 24 iulie, oferă un discount de tranzacţionare de aproximativ 33%.

Valoarea de piaţă a societăţii la BVB este de circa 1,21 miliarde de lei, ponderea titlurilor SIF5 în indicele financiar fiind de 17,35%.

Indicele BET, al celor mai lichide treisprezece acţiuni de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), cu excepţia SIF-urilor, a scăzut cu 0,19%, în raport cu moneda euro, în intervalul avut în vedere.

Din cadrul principalului coş de acţiuni al pieţei, cea mai bună evoluţie a fost avută în perioada 17 - 24 iulie, de titlurile MedLife (M), care s-au apreciat cu 3,74%, în raport cu moneda euro.

Pe data de 24 iulie, preţul acţiunii prestatorului de servicii medicale a urcat cu 2,58%, pe fondul unui volum de numai 124 de titluri, cu mult sub media celor 20 de zile anterioare, de circa 6.830 de unităţi.

Indicele BET-XT, al celor mai tranzacţionate 25 de titluri ale bursei, a coborât cu 0,2%, în perioada 17 - 24 iulie.

Din cadrul său, cea mai bună evoluţie a fost avută de acţiunile Turbomecanica (TBM), a căror creştere a fost de 10,9%, în raport cu moneda euro, în intervalul menţionat.

Marţi, 24 iulie, cotaţia emitentului s-a apreciat cu 1,16%, fiind transferate 626.579 de titluri, peste media celor 20 de zile anterioare, de circa 77.350 de unităţi.

Clasamentul rentabilităţilor de la bursa noastră, în perioada 17 - 24 iulie, este condus de acţiunile Amonil (AMO), cu un avans de 14,79%, în raport cu moneda euro.

Poziţia a doua a topului randamentelor bursei este ocupată de titlurile TBM, podiumul acestei ierarhii fiind completat de acţiunile Dafora (DAFR), a căror apreciere a fost de 10,61%.

Topul fondurilor de investiţii, în intervalul 16 - 23 iulie, este condus de titlurile FDI Omninvest, care au urcat cu 0,91%.

Pe locul al doilea în acest clasament se află OTP Global Mix, cu o creştere de 0,6%, în timp ce titlurile OTP Premium Return, care s-au apreciat cu 0,52%, completează podiumul fondurilor de investiţii.

Cotaţia aurului a coborât cu 1,12%, iar cursul monedei naţionale, în raport cu cea europeană, a urcat, în intervalul 17 - 24 iulie, cu 0,44%.

Depozitele bancare în euro au avut o rentabilitate de 0,02%, în perioada avută în vedere, în timp ce depozitele în lei ar fi adus un câştig de 0,48%.

Preţul criptovalutei Bitcoin, raportat la moneda euro, a crescut cu 15,07%, în intervalul 17 - 24 iulie.

Potrivit CoinDesk Price Index (indice ce reprezintă o medie a preţurilor criptomonedei la principalele burse din lume), ieri, în jurul orei 11:30, criptovaluta se tranzacţiona în apropierea nivelului de 8.250 de dolari.

Tot ieri, la ora menţionată, valoarea de piaţă a monedei digitale era de aproape 141,3 miliarde de dolari, potrivit site-ului "coinmarketcap.com".

Precizări: 

Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament, fără a fi luată în calcul lichiditatea tranzacţiilor. Piaţa AeRO nu este luată în calcul. Valorile unitare ale fondurilor mutuale utilizate în analiză sunt cele aferente perioadei precizate în grafic. Articolul nu reprezintă o sugestie de investiţii.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Posibil sa vedem si un pret de 2.5 lei pe actiune ,cat de curand.

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS