CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 7 - 14 NOIEMBRIEAvans de 5,28% pentru Nuclearelectrica

A.I.
Ziarul BURSA #Investiţii Personale /

Avans de 5,28% pentru Nuclearelectrica

Marcând un avans de 5,28%, în raport cu moneda euro, în intervalul 7 - 14 noiembrie, acţiunile Nuclearelectrica (SNN) reprezintă titlurile cu cea mai bună evoluţie din cadrul indicelui BET, al celor mai lichide cinsprezece acţiuni ale pieţei noastre, cu excepţia celor cinci SIF-uri, pentru perioada avută în vedere.

În data de 8 noiembrie compania a anunţat, după închiderea şedinţei de tranzacţionare, că acţionarii Nuclearelectrica sunt convocaţi, în data de 10 decembrie 2018 pentru a aproba distribuţia de dividende suplimentare în sumă de 238 de milioane de lei, respectiv 0,789 lei/acţiune, în urma solicitării Ministerului Energiei, acţionarul majoritar al producătorului de energie nucleară.

Raportat la cotaţia acţiunii de închidere din acea zi, de 8,03 lei, randamentul dividendului este de 9,82%.

Piaţa a reacţionat, în şedinţa următoare preţul acţiunii SNN marcând un salt de 4,36%, pe fondul unui rulaj de 281.123 de unităţi, peste media celor 20 de zile anterioare, de circa 65.200 de unităţi.

Pentru restul intervalului menţionat, cotaţia SNN a oscilat între o scădere de 0,99%, apărută în data de 8 noiembrie, pe fondul unui rulaj de 30.000 de unităţi şi o creştere de 1,5%, consemnată în 7 noiembrie, în contextul unui volum de 453.125 de acţiuni.

În ultima zi a intervalului avut în vedere, compania şi-a publicat rezultatele financiare pentru primele nouă luni ale anului, Nuclearelectrica raportând un profit net de aproximativ 321 de milioane de lei, în creştere cu 28,3% faţă de acelaşi interval din anul anterior.

În acelaşi timp, venitul operaţional (EBITDA) a crescut cu 13,11%, până la 798 milioane de lei, în principal ca urmare a majorării veniturilor din exploatare cu 12%, influenţate de creşterea cu 11% a veniturilor din vânzarea energiei electrice, potrivit companiei.

Piaţa a avut o reacţie moderată, cotaţia SNN urcând în data de 14 noiembrie cu 0,6%, până la 8,4 lei/titlu, pe fondul unui volum de 168.381 de unităţi.

Ponderea titlurilor producătorului de energie nucleară în principalul coş de acţiuni al pieţei noastre, care a coborât cu 1,34%, este de 1,42%.

Indicele BET-XT, al celor mai lichide 25 de acţiuni ale bursei, a scăzut cu 1,17%, în perioada 7 - 14 noiembrie, cea mai bună evoluţie din cadrul indicelui extins fiind avută de titlurile Alro Slatina (ALR), a căror cotaţie s-a apreciat cu 7,68%, în intervalul menţionat.

În data de 14 noiembrie, cotaţia ALR a coborât cu 2,03%, în contextul unui volum de 8.890 de unităţi, sub media celor 20 de zile anterioare, de circa 33.430 de titluri.

Ponderea acţiunilor ALR în indicele BET este de 1,25%.

Indicele BET-FI, al celor cinci SIF-uri plus Fondul Proprietatea (FP), a urcat cu 0,05%, în raport cu moneda euro, în intervalul menţionat.

Din cadrul său, cea mai bună evoluţie a fost marcată de acţiunile SIF Moldova (SIF2), a căror cotaţie a urcat cu 1,63%, în perioada 7 - 14 noiembrie.

Miercuri, 14 noiembrie, cotaţia SIF2 a crescut cu 0,46%, pe fondul unui rulaj de 454.394 de acţiuni, peste media celor 20 de zile anterioare de circa 129.000 de unităţi.

Ponderea acţiunilor SIF2 în indicele financiar este de 18,95%.

Clasamentul randamentelor de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), perioada 7 - 14 noiembrie, este condus de către acţiunile Farmaceutica Remedia (RMAH), care au marcat un salt de 8,56%, în raport cu moneda euro.

Titlurile ALR s-au clasat pe locul al doilea în acest top, în timp ce acţiunile SNN se clasează pe poziţia a treia.

Topul fondurilor de investiţii, în intervalul 6 - 13 noiembrie, este condus de titlurile Fortuna Classic, care au urcat cu 0,79%.

Pe locul al doilea în acest clasament se află BRD Index, cu o creştere de 0,77%, în timp ce titlurile BRD Acţiuni, care au urcat cu 0,7%, completează podiumul fondurilor de investiţii.

Cotaţia aurului s-a depreciat cu 0,87%, iar cursul monedei naţionale, în raport cu cea europeană, a crescut, în intervalul 7 - 14 noiembrie, cu 0,06%.

Depozitele bancare în euro au avut o rentabilitate de 0,02%, în perioada avută în vedere, în timp ce depozitele în lei ar fi adus un câştig de 0,1%.

Preţul criptovalutei Bitcoin, raportat la moneda euro, a scăzut cu 11,9%, în intervalul 7 - 14 noiembrie.

Potrivit CoinDesk Price Index (indice ce reprezintă o medie a preţurilor criptomonedei la principalele burse din lume), ieri, în jurul orei 13:00, criptovaluta se tranzacţiona în apropierea nivelului de 5.420 de dolari.

Tot ieri, la ora menţionată, valoarea de piaţă a monedei digitale era de aproape 95,5 miliarde de dolari, potrivit site-ului "coinmarketcap.com".

PRECIZĂRI: 

Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament, fără a fi luată în calcul lichiditatea tranzacţiilor. Indicii Bursei de Valori Bucureşti sunt calculaţi pe baza cotaţiilor de închidere, în timp ce în cazul acţiunilor, în calcul este folosit preţul mediu. Piaţa AeRO nu este avută în vedere. Valorile unitare ale fondurilor mutuale utilizate în analiză sunt cele aferente perioadei precizate în grafic. Articolul nu reprezintă o sugestie de investiţii.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS