Conferinţa BURSA Antreprenoriat fără genConferinţa BURSA Antreprenoriat fără gen

Cel mai mare producător german de pui intră în industria cărnii de laborator

A.V.
Ziarul BURSA #Companii #Agro-alimentar /

Sloganul prin care SuperMeat îşi promovează produsele din carne de laborator.

Sloganul prin care SuperMeat îşi promovează produsele din carne de laborator.

Noul său produs, pe care îl va realiza în parteneriat cu o companie israeliană, va ajunge în restaurante în anii următori 

Cel mai mare producător de carne de pasăre din Germania, PHW/Wiesenhof, a decis să intre pe segmentul producţiei de carne realizată artificial, în laborator, prin achiziţia unei participaţii minoritare la start-up-ul israelian SuperMeat.

Presa străină informează că cele două companii s-au asociat, recent, pe segmentele de cercetare, dezvoltare şi distribuţie.

Carnea artificială, denumită şi carne in vitro, este produsă prin creşterea celulelor musculare animale în laborator. Conform producătorilor, acestea ar fi prelevate de la pui "fără durere", astfel că ONG-urile pentru protecţia animalelor şi asociaţiile de vegani salută dezvoltarea tehnicii de producere a cărnii in vitro.

Potrivit directorului executiv al PHW, Peter Wesjohann, afacerea cu SuperMeat este "mai puţin o investiţie pur financiară, şi mai mult un început de parteneriat strategic".

Partenerii anticipează că, în câţiva ani, va exista o cerere de carne produsă artificial similară cu aceea pentru înlocuitorii vegani de carne, pe care Wiesenhof îi oferă deja.

"Acest parteneriat ne va permite să lansăm o nouă generaţie, revoluţionară, de produse din carne, gustoase şi durabile, în toată Europa şi dincolo de continent", a declarat directorul executiv al SuperMeat, Ido Savir, adăugând că se aşteaptă să livreze în viitorii trei ani, în restaurante, prima generaţie de carne produsă artificial. Domnia sa a menţionat: "Următorul pas ar fi creşterea producţiei la scară industrială în alţi doi-cinci ani, pentru a putea livra în magazine alimentare şi supermarket-uri". Oficialul SuperMeat a adus în atenţie studii potrivit cărora modul în care este produsă carnea in vitro ar putea reduce emisiile de gaze cu efect de seră şi consumul de apă şi de teren. Însă, alte studii avertizează că bioreactoarele folosite până acum consumă multă electricitate, iar în aceste condiţii, emisiile de gaze nu ar scădea.

Conform unor studii, producţia de carne în laborator este costisitoare în prezent, întrucât se fabrică doar cantităţi mici.

Grupul PHW, cel mai mare crescător şi producător de carne de pasăre din Germania, taie 4,5 milioane de păsări săptămânal. PHW a avut o cifră de afaceri de 2,46 miliarde de euro în anul fiscal 2016. Compania are aproximativ 6.900 de angajaţi.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Carnea impaiata e istorie. Urmeaza carnea imbalsamata. Shitfood strikes again. Cred ca o sa fie coada... la spital.

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Apanova

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS