Cemacon lansează oferta de răscumpărare a 5% din acţiuni

A.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Cemacon lansează oferta de răscumpărare a 5% din acţiuni

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat, miercuri, oferta publică de răscumpărare iniţiată de "Cemacon", pentru 5% din acţiunile proprii, conform unui raport transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Preţul de cumpărare este de 0,55 lei/unitate, iar oferta se va derula în perioada 25 aprilie - 17 mai 2018, prin intermediul BT Capital Partners.

Recent, "Dedeman" a ajuns la o deţinere concertată (împreună cu PIF Industrial, deţinută de proprietarii Dedeman, fraţii Pavăl), de 50,09% din companie, în urma unei oferte publice de preluare obligatorie.

În ofertă, PIF Industrial a cumpărat un pachet de 5,6% din producătorul de cărămizi "Cemacon", la preţul de 0,55 lei/unitate. PIF Industrial a făcut oferta obligatorie la acelaşi preţ la care Dedeman a cumpărat, în decembrie, 11,8% din "Cemacon" de la Consultanţa Andrei&Andrei SRL.

Anterior tranzacţiei din decembrie, Dedeman deţinea concertat 33% din Cemacon.

Obiectul principal de activitate al Cemacon constă în fabricarea cărămizilor, ţiglelor şi a altor produse pentru construcţii, din argilă arsă.

"Cemacon" a trecut, în ultimii ani, printr-un proces de restructurare a creditelor neperformante, agreat, în 2013, cu banca finanţatoare BCR.

În noiembrie 2013, "Cemacon", acţionarii săi majoritari şi Banca Comercială Română au semnat un acord de principiu privind restructurarea pachetului de credite de aproximativ 30 milioane de euro. La finalul lui 2013, banca a cesionat 12 milioane de euro din creditul societăţii către Business Capital For Romania Opportunity Fund Cooperatief U.A. (BOF), cu sediul în Olanda, fond la care banca avea o participaţie de 83,33%, care ulterior a fost transferată către Erste Bank, restul fiind în posesia omului de afaceri Florin Pogonaru.

În iulie 2015, fondul Business Capital for Romania Opportunity Fund a intrat în acţionariatul producătorului de cărămizi "Cemacon", după ce şi-a convertit în titluri creanţa de 12 milioa-ne de euro. Fondul deţine acum 33% din "Cemacon".

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Depozitarul Central
Cotnari
Flixi
Erfi

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo