Centrele de date Google, gestionate de un sistem de inteligenţă artificială

Ziarul BURSA #Companii #IT /

Google anunţă că a început să folosească inteligenţa artificială (AI) pentru optimizarea condiţiilor din centrele de date proprii, potrivit News.ro.

Mai multe centre de date care găzduiesc servere Google au fost trecute pe pilot automat prin mutarea deciziilor privind întreţinerea de la oameni la un sistem de inteligenţă artificială.

La fiecare cinci minute, AI-ul verifică miile de senzori care măsoară condiţiile serverelor şi alege automat cea mai bună măsură. De exemplu, inteligenţa artificială va decide cât şi cum să răcească serverele dacă acestea rulează la o temperatură prea mare.

AI-ul este supervizat de operatorii centrelor de date, care pot interveni dacă observă că decizia AI-ului poate crea probleme.

Inteligenţa artificială folosită în acest caz se bazează pe modelele de învăţare mecanică, adică acţionează pe baza tonelor de date procesate pentru a alege cea mai bună cale de urmat.

Conform oficialilor Google, cheltuielile cu energia folosită pentru răcirea serverelor a scăzut în medie cu 30% după ce aceasta a revenit în sarcina AI-ului.

Dincolo de eficientizarea propriilor "ferme de servere", Google încearcă să-şi promoveze AI-ul în speranţa că l-ar putea vinde şi altor companii ale căror sisteme ar putea fi gestionate mai eficient de inteligenţa artificială.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Apanova

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS