CFR solicită respectarea termenului de construcţie a lucrărilor pe traseul Podul Mureş - Coşlariu

D.I.
Companii #Transporturi /

CFR solicită respectarea termenului de construcţie a lucrărilor pe traseul Podul Mureş - Coşlariu

Directorul general al CFR, Ion Gavrilă, a solicitat constructorului ca, în termen de luni, să finalizeze lucrările din zona variantei de traseu Podul Mureş - Coşlariu, zona aflată pe secţia Coşlariu - Micăsasa, se arată într-un comunicat al companiei, dat astăzi publicităţii.

Solicitarea a venit în contextul în care lucrările în această zonă au înregistrat întârzieri în execuţie din cauza problemelor apărute la terenul de fundare.

Ion Gavrilă se află în aceste zile pe şantiere feroviare din centrul ţări unde, împreună cu reprezentanţii firmelor de construcţii şi de consultanţă, verifică stadiul de execuţie a lucrărilor de modernizare pe tronsonul de cale ferată Simeria - Sighişoara (173,47 km).

De asemenea, au fost verificate obiectivele feroviare finalizate, precum şi stadiul de execuţie a lucrărilor aflate în desfăşurare la ora actuală la linii, peroane, punctele de oprire, poduri, tuneluri sau substaţii de tracţiune de pe întregul traseu Sighişoara - Aţel - Micăsasa - Coşlariu - Vinţu de Jos - Simeria, unde se înregistrează un grad de execuţie cuprins între 83% şi 98%.

"În această zonă s-au definit 6 tronsoane experimentale, s-au făcut deja expertize şi studii de fundare pentru stabilirea capacităţii tehnice de teren, deci din acest moment aveti la dispoziţie patru luni pentru terminarea lucrărilor în zonă", a precizat Ion Gavrilă.

Potrivit sursei citate, directorul general le-a reamintit constructorilor că se asteaptă la o implicare proactivă în ceea ce priveşte calitatea lucrărilor şi respectarea termenelor de finalizare, iar orice problemă care poate afecta asigurarea unui front normal de lucru să fie analizată pe viitor în mod direct între constructor, consultant şi reprezentanţii companiei.

Comunicatul transmis de companie mai menţionează: "La finalul acestei vizite de lucru, reprezentanţii CFR SA vor purta discuţii, pe marginea organizării lucrărilor pe şantiere şi a graficelor de execuţie programate, şi cu reprezentanţii constructorilor care modernizează infrastructura şi suprastructura feroviară pe cele 4 şantierele deschise între Gurasada şi Km 614".

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS