China impune taxe vamale la peste o sută de produse din SUA

V.R.
Ziarul BURSA #Jurnal de criză /

China impune, începând de ieri, tarife vamale unui număr de 128 de produse alimentare de provenienţă americană, importuri care se ridică la 3 miliarde de dolari, potrivit anunţului făcut de Ministerul Comerţului de la Beijing, care menţionează că măsura este un răspuns la decizia recentă a Washingtonului de a taxa importurile de oţel şi aluminiu din China.

O gamă de 120 de produse americane, printre care fructele şi vinul, vor avea o taxă de import de 15%, iar opt produse, inclusiv carnea de porc, de 25%.

Totodată, Ministerul chinez al Comerţului le-a cerut Statelor Unite să revină asupra deciziei privind taxele pe importurile de oţel şi aluminiu.

Administraţia Trump este aşteptată să prezinte, în această săptămână, lista de produse chinezeşti pentru care va aplica tarife ca reacţie la politicile Beijingului de transfer de tehnologie. Lista de bunuri chinezeşti care totalizează importuri anuale de 50-60 de miliarde de dolari va include în mare parte produse de înaltă tehnologie, iar tarifele vor intra în vigoare peste mai bine de două luni, conform unor oficiali ai administraţiei americane.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS