Conferinţa BURSA Tendinţe în pieţele de capital;
Dezbatere asupra problemelor pieţei noastreConferinţa BURSA Tendinţe în pieţele de capital;
Dezbatere asupra problemelor pieţei noastre

China legalizează centrele de reeducare din Xinjiang

T.T.
Internaţional /

Sursa foto: Twitter

Sursa foto: Twitter

Autorităţile din regiunea Xinjiang, China, au legalizat centrele de reeducare pentru persoanele acuzate de extremism religios, la mai puţin de o lună după ce au negat că acestea există, scrie CNN.

Guvernul din Xinjiang a modificat, marţi, o lege locală pentru a încuraja "o educaţie împotriva ideologiilor extremiste".

Noua lege stipulează că "instituţiile precum centrele de educare a competenţelor vocaţionale trebuie să coordoneze şi o instruire privind limba naţională, legile şi regulile, competenţele vocaţionale şi să coordoneze o educaţie împotriva ideologiilor extremiste şi să promoveze o transformare a cursanţilor pentru a-i ajuta să se întoarcă în societate şi la familiile lor", potrivit News.ro.

Organizaţiile pentru drepturile omului au susţinut că guvernul chinez a reţinut sute de mii de uiguri - o minoritate musulmană - în astfel de centre, pentru a încerca să le impună patriotismul şi loialitatea faţă de Beijing.

Într-un raport din 29 august, Comitetul pentru Eliminarea Discriminării Rasiale al ONU, s-a arătat îngrijorat de informaţiile conform cărora cei din minoritatea uigurilor şi alţi musulmani, sunt reţinuţi pentru perioade lungi de timp, fără să fie puşi sub acuzare sau să aibă parte de un proces "sub pretextul luptei anti-terorism şi împotriva extremismului religios".

Vicepreşedintele SUA, Mike Pence, a formulat o acuzaţie similară într-un discurs de săptămâna trecută de la Institutul Hudson: "Supravieţuitorii acestor centre au descris experienţele lor ca fiind o încercare a Beijingului de a strangula cultura uigurilor şi de a călca peste credinţa musulmană".

Guvernul chinez a afirmat, în repetate rânduri, că aceste informaţii sunt false şi că "nu există reţineri arbitrare sau o privare de libertate a religiei".

Maya Wang, o cercetătoare de la Human Rights Watch, a menţionat că guvernul regional din Xinjiang nu are autoritatea, din punct de vedere constituţional, de a legaliza astfel de detenţii.

"Fără un proces corect, centrele de educare politică din Xinjiang rămân arbitrare şi abuzive şi nicio schimbare în legile naţionale şi regionale nu poate schimba acest lucru", spune Wang.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Apanova
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roRoEnergy
Cabinet de avocatTMPS