"China şi Rusia joacă un "joc" al devalorizării monedelor"

M.D.
Internaţional /

"China şi Rusia joacă un "joc" al devalorizării monedelor"

Preşedintele american Donald Trump a acuzat, luni, China şi Rusia că joacă un "joc" al devalorizării monedelor, relatează MarketWatch.

La câteva zile după ce Departamentul Trezoeriei a refuzat să eticheteze China şi Rusia drept manipulatoare ale cursului valutar, Trump a atacat Beijingul şi Moscova pentru ceea ce el a numit "Un joc al devalorizării monedelor în timp ce Statele Unite continuă să mărească dobânzile. Este inacceptabil!".

Trump a afirmat în repetate rânduri, în timpul campaniei sale electorale, că va numi China manipulatoare a cursului valutar încă din prima zi a mandatului său prezidenţial.

În raportul de vineri al Trezoreriei se arată că, în anul 2017, yuanul chinezesc a evoluat în general, în raport cu dolarul, în direcţia care ar trebui să contribuie la reducerea surplusului comercial al Chinei în relaţiile cu Statele Unite.

Rubla s-a devalorizat comparativ cu dolarul, în urma noilor sancţiuni impuse de Statele Unite unor companii şi persoane din Rusia, între care şi ginerele preşedintelui Vladimir Putin.

Întrebat de ce Statele Unite nu au numit China o manipulatoare a cursului valutar, secretarul de presă al Casei Albe, Sarah Sanders, a declarat reporterilor că Beijingul este pe lista de supraveghere a Trezoreriei.

"Este ceva ce Departamentul Trezoreriei şi administraţia monitorizează în permanentţă", a spus Sanders.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Depozitarul Central
Ecosmart
Cotnari
Flixi
Erfi

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro