CHRISTIAN TOURAntalya, Zakynthos şi Creta, cele mai căutate destinaţii externe de vară

A.T.
Ziarul BURSA #Companii #Construcţii /

Antalya, Zakynthos şi Creta, cele mai căutate destinaţii externe de vară

Antalya, Zakynthos şi Creta au fost cele mai căutate destinaţii externe din această vară, în vreme ce topul ţărilor alese de români pentru vacanţa estivală este condus de Grecia, urmată de Turcia şi de marea surpriză a sezonului, Egipt, după cum reiese din bilanţul făcut de agenţia de turism Christian Tour.

Potrivit datelor transmise de touroperator, preţul mediu al unei vacanţe în Antalya plătit de un român a fost de 650-700 de euro, în vreme ce un sejur în Egipt a costat în medie 550-600 de euro.

Cristian Pandel, CEO Christian Tour, a declarat: "Putem spune că 2018 a fost anul Turciei, iar Antalya a fost cea mai solicitată destinaţie de vacanţă. Potrivit statisticilor oferite de Aeroportul Internaţional Antalya, până la sfârşitul lunii august peste 10 milioane de turişti din întreaga lume au aterizat aici, cu 25% mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Aproximativ 145.000 au venit din România, din care în jur de 35.000 au călătorit cu charterele operate de Christian Tour. Dacă luăm în calcul şi alte destinaţii din Turcia (Kusadasi, Bodrum, Marmaris, Istanbul, Cappadocia), agenţia noastră a trimis în vacanţă în această ţară peste 50.000 de persoane, cifre care depăşesc estimările de la începutul anului".

Agenţia transmite că, în acest sezon estival, doar către Antalya touroperatorul a avut 17 zboruri săptămânale, cu plecare de pe principalele aeroporturi din ţară, iar aproximativ jumătate din pachetele turistice au fost achiziţionate încă din primul trimestru al anului.

Datorită cererii ridicate, planurile Christian Tour pentru 2019 prevăd suplimentarea zborurilor către această destinaţie, astfel că vor fi operate 20 de curse pe săptămână către Antalya, odată cu introducerea unor noi aeroporturi, între care Baia Mare, Craiova, Bacău şi Târgu Mureş.

Cristian Pandel a adăugat: "Mulţi români se grăbesc să-şi rezerve vacanţa din vara anului 2019, fie în sediile agenţiei, fie pe site. Aceasta mai ales pentru a beneficia de condiţiile programului First Minute, care implică plata în rate a vacanţei, cu un avans la înscriere de 25%".

Potrivit agenţiei, turiştii români care îşi rezervă din timp vacanţa din vara anului viitor nu se orientează doar către destinaţia Antalya, ci aleg şi pachetele în Grecia. De altfel, şi în 2018 Grecia a condus topul ţărilor alese de români pentru vacanţa mare, cu aproape 80.000 de turişti care au călătorit în această ţară. Două dintre insulele elene intră şi în clasamentul celor mai căutate destinaţii din această vară după Antalya, respectiv Zakynthos şi Creta. CEO-ul Christian Tour a mai apus: "Grecia rămâne marea dragoste a românilor, datorită diversităţii care o caracterizează, atât în ceea ce priveşte peisajele, cât şi în privinţa condiţiilor de cazare şi transport. Astfel, în funcţie de buget, turiştii au ales să se cazeze de la vile la hoteluri de cinci stele, au călătorit fie cu autocarul, cu maşina personală sau cu avionul, iar în privinţa destinaţiilor, cei mai mulţi au optat pentru Zakynthos şi Creta".

Datele Christian Tour mai arată că Egiptul a intrat, sezonul acesta, în Top 3 al ţărilor preferate de români pentru vacanţa de vară. Peste 10.000 de turişti au ales staţiunile egiptene în acest sezon. Datorită cererii mari, dacă, iniţial, Christian Tour a operat un singur avion către Hurghada din Bucureşti, pe parcursul sezonului a introdus încă patru zboruri: două din Bucureşti (către Hurghada şi Sharm-el-Sheikh), unul din Timişoara şi unul din Cluj-Napoca (ambele către Hurghada). Charterul Bucureşti-Hurghada este operat pe parcursul întregului an, în condiţiile în care clima din această ţară le permite turiştilor să se bucure de soare şi plajă şi în extra-sezon.

Cristian Pandel a menţionat: "Egiptul este alternativa mai ieftină la Turcia. În staţiunile egiptene, turiştii găsesc resorturi foarte bune, în regim all inclusive, iar preţul mediu este mai mic decât cel plătit pentru o vacanţă în Antalya. În plus, turiştii au ocazia să descopere una dintre cele mai vechi civilizaţii, astfel că peste 90% dintre ei aleg şi excursiile opţionale din program precum cele în Valea Regilor, Cairo şi Piramide".

Christian Tour, condusă de fraţii Cristian şi Marius Pandel, activează de 21 de ani pe piaţa vacanţelor, fiind unul dintre cele mai longevive branduri de turism din ţară. Touroperatorul deţine 40 de agenţii proprii în România şi este prezent peste hotare în Polonia, Serbia, Republica Moldova, Grecia, Turcia, Spania şi Statele Unite ale Americii (divizia online).

Christian Tour a încheiat anul 2017 cu vânzări de peste 67 de milioane de euro, iar cifra de vânzări înregistrată până la jumătatea acestui an o depăşeşte pe cea din 2017.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Imi pare rau, dar odata cu diversificarea serviiciilor turistice majoritatea romanilor renunta sa mai apeleze la agentiile romanesti, ce -fie vorba intre noi- colcaie de fosti agenti ai securitatii ceausiste... Atata timp cat am booking.com , airbnb, homeaway samd NU VOI MAI APELA NICIODATA la serviciile unei agentii romanesti ; si fac asta de vreo 5 ani ! Si sunt o gramada de alte destinatii exceptionale neacoperite de agentii, ce stagneaza in aceeasi "baltire" (Grecia, Turcia sau rep.Dominicana, vesnic aceeasi exotica) !

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
ApanovaAdvertisement
Comercianti de Diamante
PODUL DE LUT
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS