GALA revistei BURSA ConstrucţiilorGALA revistei BURSA Construcţiilor

Cifra de afaceri a Albalact a crescut cu 11,6%, la 228,3 milioane de lei

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Cifra de afaceri a Albalact a crescut cu 11,6%, la 228,3 milioane de lei

Cifra de afaceri a producătorului de lactate Albalact (ALBZ) a crescut cu 11,6% în primul semestru, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, la 228,34 milioane de lei, iar profitul net a avansat de trei ori, la 13,38 milioane de lei. În primele şase luni ale anului trecut, Albalact a obţinut o cifră de afaceri de 204,55 milioane de lei şi un profit net de 4,44 milioane de lei.

Veniturile din exploatare au crescut cu 24%, de la 205,15 milioane de lei la 255,13 milioane de lei, iar cheltuielile au urcat cu 21,6%, de la 198,7 milioane de lei la 241,6 milioane de lei, se arată într-un comunicat transmis luni de companie pieţei Rasdaq a Bursei de Valori Bucureşti (BVB), citat de Mediafax.

Totodată, cheltuielile financiare ale companiei au scăzut la mai puţin de jumătate în perioada analizată, de la 3,64 milioane de lei anul trecut la 1,67 milioane de lei.

În primul trimestru, Albalact a raportat un profit net de 11,5 milioane de lei, comparativ cu 2,7 milioane lei în aceeaşi perioadă a anului anterior, ca urmare a unui câştig semnificativ din activităţi cu caracter excepţional, respectiv transferul activităţii de logistică din Albalact în noua companie Albalact Logistic, companie deţinută 100% de Albalact.

Obiectivul principal al producătorului de lactate pentru acest an este ca cifra de afaceri să depăşească pragul de 100 milioane euro, estimare susţinută de creşterea pe piaţa brânzeturilor şi iaurturilor şi menţinerea cotelor pe celelalte segmente. Tot pentru acest an, Albalact şi-a bugetat o creştere a profitului net cu 30%, la 11 milioane lei (2,5 milioane euro).

Producătorul deţine două unităţi de producţie, una în localitatea Oiejdea, din judeţul Alba, şi una în Câmpulung Moldovenesc, fabrica Rarăul. Acesta ocupă locul 3 în topul producătorilor de lactate din România, cu un portofoliu de peste 80 de sortimente de lactate sub mărcile Fulga, Zuzu, Fruzu, De Albalact şi Rarăul. Compania are peste 800 de angajaţi.

Cel mai mare acţionar al Albalact este omul de afaceri Raul Ciurtin, care deţine indirect 42,53% din acţiunile Albalact, prin două firme înregistrate în Cipru, Crisware Holdings (26,86%) şi Croniar Holdings Limited (15,67%).

În acţionariat se mai regăseşte fondul de investiţii RC2, înregistrat tot în Cipru, cu 25,45% din acţiunile Albalact.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSustainable Mobility Forum
Cabinet de avocatTMPS