Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata a crescut anul trecut cu 7,5%

V.D
Companii /

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata a crescut anul trecut cu 7,5%

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata, (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut anul trecut cu 7,5%, serie brută, faţă de anul anterior, ritm încetinit faţă cel din 2016, arată datele publicate astăzi de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Comerţul cu ridicata, reprezintă conform (art. 4 din O.G. nr. 99/2000) activitatea desfăşurată de comercianţii care cumpără produse în cantităţi mari în scopul revânzării acestora în cantităţi mai mici altor comercianţi sau utilizatori profesionali şi colectivi

În 2016, comerţul en gros a înregistrat un avans de 7,7% faţă de anul precedent, după o creştere de 4,1% în 2015.

În 2017, faţă de 2016, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, a înregistrat o creştere cu 7,5% datorită creşterii comerţului cu ridicata nespecializat (+16,5%), comerţului cu ridicata specializat al altor produse (+14,6%), comerţului cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+6,8%), comerţului cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (+5,9%), comerţului cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (+5,2%) şi comerţului cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (+5%).

Scăderi s‐au înregistrat la comerţul cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (‐1,4%) şi la activităţile de intermediere în comerţul cu ridicata (‐1,2%).

În decembrie 2017, faţă de decembrie 2016, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, a înregistrat o creştere cu 6,8% ca urmare a creşterii comerţului cu ridicata specializat al altor produse (+19%), comerţului cu ridicata nespecializat (+16,6%) şi comerţului cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (+12,4%).

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Depozitarul Central
Ecosmart
Cotnari
Flixi
Erfi

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro