CIFRE PRELIMINATEOltchim şi-a redus în 2014 pierderile cu 36,84 milioane euro

Valentin Busuioc
Companii #Bunuri Industriale /

Combinatul chimic Oltchim Râmnicu-Vâlcea (OLT), aflat în insolvenţă de la finele lunii ianuarie 2013, a înregistrat, anul trecut, pierderi pe EBITDA strict din producţie mai mici cu 36,84 milioane euro în comparaţie cu 2013, potrivit indicatorilor economico-financiari preliminaţi pe 2014, citaţi într-un raport trimis astăzi Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Astfel, pierderile pe acest indicator s-au redus de la 46,198 milioane euro în 2013 la 9,358 milioane euro anul trecut, reprezentanţii Oltchim menţionând că EBITDA preliminată pe 2014 este cea mai bună din ultimii trei ani.

Tot în 2014, compania a consemnat o cifră de afaceri de 141,19 milioane euro, cu 25,29% mai mare decât cea din 2013 (112,685 milioane euro).

Vânzările la export ale Oltchim s-au majorat şi ele, cu 44,08%, de la 69,406 milioane euro la 100,005 milioane euro, se mai arată în documentul citat.

Reprezentanţii firmei transmit: "Activitatea Oltchim a înregistrat rezultate pozitive, respectiv EBITDA lunar pozitiv începând cu octombrie 2014. Aceste rezultate pozitive s-au înregistrat, în principal, datorită eforturilor conjugate ale actualei echipe de conducere şi ale salariaţilor, concretizată prin recâştigarea încrederii clienţilor externi, prin faptul că societatea poate livra fără întreruperi şi de o calitate superioară produsele contractate şi, într-o pondere redusă, ca urmare a scăderii preţului la petrol".

Totuşi, oficialii OLT reclamă faptul că instabilitatea preţului pe piaţa petrolului creează probleme în activitatea întreprinderii, "în sensul că nu există o predictibilitate a preţului produselor finite, iar clienţii societăţii preferă contracte pe termen scurt şi foarte scurt, în cantităţi minime, aşteptând stabilizarea preţului".

Reprezentanţii combinatului mai amintesc că, pe 4 decembrie, creditorilor le-au fost aduse la cunoştinţă etapele ulterioare ale procedurii insolvenţei companiei. Astfel, pe 5 februarie va fi propus şi depus planul de reorganizare, pe 9 februarie va fi publicat, în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă, anunţul referitor la planul de reorganizare, iar în intervalul 2-10 martie planul va fi votat în adunarea creditorilor. Nu în ultimul rând, judecătorul sindic trebuie să se pronunţe asupra confirmării planului de reorganizare în termen de 15 zile de la depunerea la tribunal a procesului verbal al adunării creditorilor, prin care planul a fost aprobat.

Strategia de reorganizare care va fi propusă creditorilor spre aprobare presupune îmbunătăţirea, în continuare, a rezultatelor economico-financiare, consolidarea şi păstrarea echilibrului financiar al Oltchim SA, precum şi vânzarea companiei către un cumpărător eligibil, mai informează raportul.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. stimate dnule Piperea

    sunt unul din miile de actionari minoritari ai OLT. Dupa ce se aproba planul de reorganizare OLT se va tranzactiona din nou la bursa? astept raspuns 

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS