Conferinţa BURSA Dezvoltarea RomânieiConferinţa BURSA Dezvoltarea României

CIOLOŞ, DESPRE SOLICITĂRILE DE AUTONOMIE:Discuţiile sunt inutile atâta vreme cât oamenii sunt săraci

E.A.
Politică /

Dacian Cioloş (Sursa foto: Twitter)

Dacian Cioloş (Sursa foto: Twitter)

Preşedintele PLUS, Dacian Cioloş, a declarat astăzi, la Miercurea Ciuc, referindu-se la solicitările de autonomie ale liderilor comunităţii maghiare, că astfel de discuţii sunt "inutile", atâta vreme cât oamenii sunt săraci şi nu au oportunităţi de dezvoltare.

"Astfel de discuţii (despre obţinerea autonomiei - nr) sunt inutile, din punctul meu de vedere, atâta vreme cât oamenii sunt săraci şi cât nu au oportunităţi de dezvoltare. Nu văd cu ce ar ajuta oamenii să crească nivelul de bunăstare, dacă vorbim doar de aceste chestiuni şi le punem tot timpul pe masă, înainte de a propune soluţii pentru dezvoltarea economică. Şi eu zic, hai să asigurăm oportunităţi pentru dezvoltare economică în zonă şi vom vedea pe urmă cum gândesc oamenii", a spus Dacian Cioloş, potrivit Agerpres.

El a precizat că soluţia în această zonă o reprezintă stimularea investiţiilor şi dezvoltarea economică, dar şi tratarea, în egală măsură, a problemelor pe care le au atât maghiarii, cât şi românii.

"Cred că, dacă discutăm doar de chestiuni legate de identitate, de limbă, de cultură, rămânem într-un spaţiu limitat al problemei. Din punctul meu de vedere, (...) aceste chestiuni legate de identitate, de cultură, trebuie coroborate cu proiecte de dezvoltare economică. Problema sărăciei, a lipsei investiţiilor, a lipsei locurilor de muncă nu poate fi rezolvată doar tratând chestiuni culturale şi etnice şi, cu atât mai puţin, doar tratându-le unilateral. Din punctul meu de vedere, problema în zona aceasta, în aceste judeţe, nu poate fi rezolvată decât dacă tratăm, în egală măsură, şi problema cetăţenilor români de etnie maghiară, dar şi problema cetăţenilor români de etnie română care trăiesc aici şi care au, la rândul lor, aceleaşi probleme, chiar dacă ele sunt, uneori, puse în contradicţie", a mai spus Dacian Cioloş.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
ApanovaAdvertisement
Comercianti de Diamante
PODUL DE LUT
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS