Conferinta BURSA Codul insolventei 2019Conferinta BURSA Codul insolventei 2019

CIUREZU NU PIERDE TIMPULConducerea SIF Oltenia a cooptat trei membri în locul demisionarilor

ADINA ARDELEANU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Aceştia trebuie avizaţi de ASF 

Consiliul SIF5 Oltenia a cooptat, vineri, trei administratori provizorii, pe locurile rămase libere în urma demisiilor lui Petre Ghibu, a Danielei Toader şi a Anei-Barbara Bobircă - consideraţi apropiaţia ai omului de afaceri Florin Pogonaru.

Noii administratori, care trebuie să primească avizul Autorităţii de Supraveghere Financiară, sunt Victor Căpitanu, Nicolae Stoian şi Carmen Popa.

Victor Căpitanu, partener la casa de investiţii Capital Partners, era singurul care îşi depusese candidatura pentru ocuparea locului rămas vacant în urma alegerilor de anul trecut.

Nicolae Stoian este reprezentantul Compartimentului de Control Intern al SIF Oltenia, iar Carmen Popa este avocat la casa de avocatură Tumbar Cega&Popa.

Demisiile celor trei administratori, consideraţi apropiaţi ai lui Florin Pogonaru, au venit în urma unui conflict deschis cu preşedintele SIF5 Oltenia, Tudor Ciurezu, în special legat de pachetul de 6% deţinut la BCR.

În acelaşi timp, un grup de acţionari, format din Gheorghe Iaciu şi fonduri ING, a cerut dividende de 0,21 lei/acţiune, reprezentând 93,72% din profitul net din 2013, după ce, anterior, conducerea propusese 0,16 lei/acţiune.

Întreaga piaţă este cu ochii pe SIF Oltenia, căreia i-a venit rândul pentru o confruntare pentru putere între acţionari. Rămâne de văzut cum vor fi făcute alianţele, între acţionarii care fac jocurile numărându-se, potrivit unor surse, şi alte SIF-uri, după ce, Autoritatea de Supraveghere Financiară a permis deţinerile încrucişate.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Nu cred ca ASF este de acord cu pozitia de forta a lui Ciurezu. Vad ca ciurezu de la un timp este adeptul cantitatii nu calitatii( nu fac referire la Capitanu) Ma intreb cand a fost ca timp posibilitatea de cooptare din moment ce abia luni s-au dat publicitatii demisiile iar vineri Ciurezu ii si coopteaza. Se vede ca ASF-ul doarme in bocanci.

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Cotnari
Erfi

ENGLISH SECTION

more articles

Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocat