Conferinţa BURSA Dezvoltarea RomânieiConferinţa BURSA Dezvoltarea României

Clădirea Universităţii din Bucureşti va fi reabilitată

Ziarul BURSA #Cultură /

Clădirea Universităţii din Bucureşti va fi reabilitată

Unul dintre monumentele istorice ale Capitalei va beneficia de o binevenită reabilitare. Primăria Capitalei şi Universitatea Bucureşti au încheiat un acord privind reabilitarea clădirii în care funcţionea­ză universitatea. Lucrările, în valoare 20 de milioane de euro, urmează a fi executate de Compania Municipală a clădirilor cu risc seismic, una dintre companiile municipale înfiinţate anul trecut la nivelul administraţiei Capitalei.

Anunţul a fost făcut de primarul Gabriela Firea: "După lupte seculare care au durat doi ani, am reuşit să venim în faţa Consiliului cu un acord pe care-l avem cu reprezentanţii Universităţii Bucureşti pentru lucrări nu doar de reabilitare a faţadei, ci şi a acoperişului şi consolidare şi descărcare arheologică, un proiect de 20 milioane de euro". Ea a menţionat că lucrările de refacere la clădirea în care funcţionează Universitatea Bucureşti se vor realiza prin Compania Municipală a clădirilor cu risc seismic, una dintre companiile municipale înfiinţate anul trecut şi care a fost contestată în instanţă de către o parte a Consiliului General al Capitalei. Gabriela Firea a precizat că, după adoptarea Regulamentului pentru reabilitarea faţadelor în municipiul Bucureşti, a început realizarea documentaţiei pentru reabilitarea faţadelor a o sută de clădiri cu risc seismic şi au început lucrările în cazul a şapte astfel de imobile: "Avem în acest moment în lucru pentru o sută de clădiri la Administraţia Clădirilor cu risc seismic realizarea documentaţiei specifice pentru reabilitarea acestor faţade. Cu şapte clădiri suntem şi mai avansaţi, pentru că deja lucrările au început, de refacere a faţadelor, deoarece asociaţiile de proprietari şi-au dat acordul".

Gariela Firea a adăugat că asociaţiile de proprietari pot beneficia de facilităţi acordate de Primăria Capitalei, respectiv plata executării faţadelor într-o perioadă de zece ani cu un termen de graţie de cinci ani.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
ApanovaAdvertisement
Comercianti de Diamante
PODUL DE LUT
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS