Claudiu Manda doreşte ca incintele în care lucrează Comisia SRI să fie declarate zone de securitate

D.I.
Politică /

Claudiu Manda doreşte ca incintele în care lucrează Comisia SRI să fie declarate zone de securitate

Preşedintele Comisie de Control a SRI din Parlament, Claudiu Manda, a declarat astăzi că va sesiza Secretariatul General al Camerei Deputaţilor pentru a încadra etajul în care se ţin şedinţele Comisiei în zona de securitate clasa I, informează news.ro.

Potrivit senatorului PSD, legislaţia prevede aceste măsuri, pentru a se asigura că persoanele care intră şi ies din sală respectă anumite norme, iar informaţiile discutate în cadrul audierilor şi nu numai, rămân secrete.

La sfârşitul Şedinţei Comisiei de Control a SRI, Manda a anunţat: "Am decis să sesizăm Secretariatul General al Camerei Deputaţilor pentru ca pentru incintele în care Comisia (de control al activităţii SRI - n.r.) îşi desfăşoară activitatea - biroruri, sala de plen - să fie parcurşi paşii necesari pentru a fi declarate şi a corespunde exigenţelor zonei de securitate clasa I. Nu putem să discutăm specte care înseamnă secret de stat, secret de serviciu sau secret de stat de importanţă deosebită în nişte săli în care ar putea exista pericolul scurgerii de informaţii".

Referitor la motivele aflate în spatele acestei deciziii, senatorul a precizat: "Dacă există o zonă securizată la PM (etajul din Parlament unde este sala Comisie SRI - n.r.) e foarte bine. Există exigenţele legislaţiei în care persoanele care intră trebuie să respecte anumite norme, există protecţia, ca aceste informaţii să nu fie preluate din afara acestei camere. Dacă sunt respectate e foarte bine, dacă nu, Camera Deputaţilor ar trebui să parcurgă paşii necesari ca toate aceste exigenţe legislative să fie respectate".

Întrebat dacă decizia de securizare a sălii unde se desfăsoară şedinţele Comisie SRI vine în urma unor informaţii potrivit cărora nu s-au respectat procedurile, Claudiu Manda a spus că "nu există" astfel de informaţii.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

  1. Doar pentru audierea lui George Maior?. 

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Depozitarul Central
Ecosmart
Cotnari
Flixi
Erfi

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo