Conferința BURSA - Dezvoltarea Romaniei 2018
10 iulie 2018
 
Franța a ajuns în finala Campionatului Mondial! Balanța a fost înclinată de ...tradiția fotbalistică.
 
Semifinala Belgia - Franța a început sub semnul echilibrului. Cum ar spune un expert în sporturi de echipă până și pe teren ambele echipe au avut câte unsprezece jucători, egalitate perfectă!
 
Ocaziile, nu foarte multe, au alternat, la fel și intervențiile extraordinare ale celor doi portari, Lloris și Courtois, care au făcut ca la pauză tabela să fie imaculată. S-a combinat mult la jumătatea terenului, ambele formații având fotbaliști de calitate. Evident că miza și-a pus amprenta asupra exprimărilor colective, riscurile fiind foarte atent calculate.
 
După pauză Franța a acelerat, dorind să-și respecte statutul de favorită, și fundașul Umtiti a reușit să înscrie cu capul. Au urmat câteva combinații pe axa Mbappe (sclipitor) - Griezmann (laborios) - Giroud (pumnal fără vârf), care au zdruncinat serios apărarea Belgiei, una care a arătat că se clatină sub presiune și la meciurile anterioare. Firesc în ultimele 20 de minute, sub presiunea scorului, Belgia a trecut la timonă, pasând enorm, dar foarte mult pe latul terenului. Până la final nu s-a mai întâmplat nimic notabil și frumoasa echipă a Belgiei trebuie să se mulțumească doar cu finala mică. 
 
  D.N.

 
Opinia cititorului
Trimite părerea ta.
Nume (maxim 50 caractere)
E-mail (optional)
Titlu (maxim 50 caractere)
Mesaj
 
REGULAMENTUL MESAJELOR
Acord
Prin trimiterea opiniei ne confirmați ca ați citit regulamentul de mai sus și ca vă asumați prevederile sale !


 

 
 .