GALA revistei BURSA ConstrucţiilorGALA revistei BURSA Construcţiilor

CM RUSIA 2018De la star la păcălici, Brazilia - Costa Rica 2-0

Dan Nicolaie
Sport #CM Fotbal 2018 /

De la star la păcălici, Brazilia - Costa Rica 2-0

Brazilia a câştigat, dar s-a făcut de râs 90 de minute, mai puţin prelungirile, când a marcat ambele goluri. Dacă regii fotbalului spectacol au oferit o asemenea agonie jalnică, ce pretenţii mai putem avea de la Suedia, Danemarca şi alţi maeştri ai baloanelor bubuite şi ai scrâşnelii tibiilor.

Imagine cu antrenorul Tite tăvălindu-se pe jos la primul gol din prelungiri indică locul unde a ajuns fotbalul brazilian. O echipă mare nu trăieşte astfel de momente cu Costa Rica, o formaţie onorabilă, dar care îşi ştie foarte bine locul, în teren şi în clasamente.

Neymar a avut nevoie de două meciuri ca să traverseze strada de pe trotuarul starurilor pe cel al păcălicilor. Gestul de după gol, cu mâna la gât, cum că i-a răpus pe adversari, lacrimile de la final, au fost absolut jenante, improprii unui mare fotbalist. Puţină demnitate nu strică. A cerşit tot meciul tot ce se poate cerşi de la un arbitru, a încercat să ofere "floricele", dar în loc de ceva natural a venit cu nişte buchete din plastic şi hârtie creponată, a reuşit să obţină inclusiv un penalty, care la proba video s-a dovedit a fi o farsă, şi firesc a fost anulat. Acesta este fotbalistul pe care se cheltuie sute de milioane de euro? Desigur am văzut bani rispiţi şi mai prosteşte, dar asta nu ne împiedică să ne punem întrebări. Cu un astfel de lider, Brazilia are şanse mici să se impună, poate spera ca într-o săptămână Neymar să fie supus unui proces de maturizare accelerată. Altfel, la circ el este deja campion mondial, dar pentru asta se descurcă singur, nu are nevoie de 10 colegi şi de un antrenor.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Greu de tot, nene... Brazilia s-a facut de ras, timp de 90 de minute, cu toate vedetele ei.

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Apanova
PODUL DE LUT
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSustainable Mobility Forum
Cabinet de avocatTMPS