16 iunie 2018
 
Mică, generoasă, ambițioasă, spectaculoasă, ghinionistă aceasta este echipa națională a statului Peru în general și în special la debutul la Campionatul Mondial. Danemarca a fost modestă, ermetică, cinică. A câștigat Danemarca, fără mult efort, fără posesie și fără prea multe ocazii.
 
Peruanii au ratat din toate pozițiile (Flores, Farfan, Guerrero, Advincula), inclusiv din penalty (Cueva) spre dezamăgirea miilor de fani care au făcut deplasarea în Rusia trecând peste multe obstacole, inclusiv peste propria sărăcie.
citește tot articolul

 
16 iunie 2018
 
Argentina - Islanda 1-1, am spus poanta înainte să relatăm bancul! Așa măcar suntem siguri că se râde până la final și nu doar la final.
 
La startul meciului asistam la o confruntare unu la unu, în care primul combatant era dotat cu un pistol de aur și câteva puști de asalt, iar cel de-al doilea avea strâns în pumn puțină cenușă vulcanică. A aruncat praful defensiv în ochii adversarului iar după aceea a așteptat calm, urlând ritualic din când în când, să-i vâjâie gloanțele pe la ureche. I-a ieșit! Nu-i vorbă, pistolarul nostru a avut un singur merit în acest duel, a reușit să nu... 

 
16 iunie 2018
 
Totul e bine când se termină cu bine, dar pentru o mare putere fotbalistică încordarea fără apariția unor mușchi proeminenți echivalează cu niște puncte pierdute la capitolul încredere.
 
La cald am putea să ne repezim să spunem că am văzut o trupă de "cocoșei galici", dar turneele finale au secretele lor și în general cei care pleacă mai greu în grupe, fără turarea motoarelor au șanse mai mari de reușită spre final, așa că nu e cazul să ne pripim, ca să nu primim bobârnace la final.
 
Dincolo de încordarea și... 

 
16 iunie 2018
 
La pomul lăudat ne-am dus cu sacul și nu am fost dezamăgiți. În fața a șase goluri e greu să găsești pete în soarele fotbalului.
 
Ronaldo a fost cum trebuie să fie un mare fotbalist, generos când trebuie, egoist când e cazul și necruțător când i s-a ivit ocazia. Mare fotbalist, indiferent de ce probleme are cu fiscul spaniol și cu viața lui tot mai puțin privată. Trei goluri la primul meci de la turneul final e o performanță indiferent de cum te cheamă. La cota de transfer de peste 100.000.000 de euro s-a mai pus ceva mărunțiș de ordinul milioanelor. La case mari se lucrează cu...