17 iunie 2018
 
Prima bombă a explodat la Moscova în brațele campioanei mondiale. Este evident că Germania nu poate câștiga în Rusia, indiferent ce întreprinde. Fără motor, fără traseu și pe alocuri fără combustibil, tancul german a fost o simplă pinata, făcută zob de "copii" zvăpăiați ai Mexicului.
 
Tehnicienii din întreaga lume trebuie să regândească din temelii cantonamentele în urma acestei victorii venită după o petrecere de pomină a jucătorilor mexicani, executată cu toate ingredientele unui desfrâu clasic, exact înainte de deplasarea în Rusia.
citește tot articolul

 
17 iunie 2018
 
Serbia a reușit să își îndeplinească obiectivul, 3 puncte, fără să strălucească. Costa Rica a arătat ca o echipă care mai putea juca cel puțin două zile fără să fie în stare să înscrie. Acest meci a fost absolut necesar pentru a avea un reper atunci când vom urmări o partidă spectaculoasă. E prăpastia din fundul căreia putem privi piscurile.
 
Cu siguranță că mulți microbiști au fost răpuși la ceas molcom de duminică după-amiază de felul cum au decis să interpreteze partitura de debut sârbii și costaricanii. Fără nerv, cu puțini nervi la final, meciul a decurs liniar, singurul... 

 
17 iunie 2018
 
Arbitrajul video, folosit la câteva faze controversate din primele meciuri de la turneul final (Franța - Australia, Danemarca - Peru...), a stârnit vii discuții. Unele decizii par cel puțin ciudate, cu penalty-uri acordate la secunde bune după ce a avut loc infracțiunea în careu sau cu jucători care tot desenează în aer, cu mâinile, televizoare în aer după fiecare fază care nu le cade lor bine. Este evident că arbitrajul video poate corecta multe erori, dar în același timp este evident că folosirea lui în exces ar duce la prelungirea meciurilor.
 
Cum stau lucrurile din punct de...