23 iunie 2018
 
Mexic merge în optimi. "Trăiască viața", a spus un clasic la un parastas, iar mexicanii știu să trăiască, au sânge fierbinte și demonstrează asta. Au reușit să treacă de Coreea de Sud, o echipă pe care nici unirea cu Nordul nu o va salva fotbalistic, și se califică în optimi dintr-o grupă în care Germania și Suedia erau mari favorite. Acum europenele trebuie să se lupte între ele pentru un loc.
 
Coreea a reușit să enerveze prin agresivitatea prostească, reușind o producție record de faulturi pe metru pătrat de teren însămânțat cu gazon. Vor pleca acasă după următorul meci,... 

 
23 iunie 2018
 
Belgia a oferit o demonstrație de forță în meciul cu Tunisia. Cinci goluri, numeroase rătari, dominare totală, alternarera momentelor de forcing cu cele în care jucătorii și-au regăsit respirația, o evoluție de echipă mare, care poate fi o candidată serioasă pentru câștigarea turneului. Cu un lot echilibrat, cu numeroase rezerve la același nivel cu titularii, cu un atacant în mare formă, Lukaku, Belgia poate spera că va da lovitura. Pentru felul în care și-a reformat fotbalul, revenind din prăpastia în care avea probleme în meciuri cu Luxemburgul, merită acest lucru.
 
Tunisia și-a... 

 
23 iunie 2018
 
Elveția a învins Serbia, scor 2-1, după o revenire spectaculoasă datorată infuziei de ambiție balcanică din lot, dar și deja clasicei căderi de final a vecinilor noștri.
 
Meciul a fost unul cu ritm susținut, printre cele mai "adevărate" de la acest turneu, la un moment dat sârbii lăsând impresia că este imposibil să nu obțină victoria și automat calificarea.
 
Finalul a resetat toate calculele, Elveția a revenit uluitor, e ca și calificată având în vedere că în ultimul meci întâlnește o echipă, Costa Rica, aflată cu...