26 iunie 2018
 
Argentina - Nigeria 2-1, Croația - Islanda 2-1, astfel planetele fotbalului s-au aliniat așa cum trebuie. Croația - Danemarca și Franța - Argentina sunt două dintre optimi.
 
Debutul meciurilor ne-a găsit cu carnețelul și pixul în mâini, executând diverse calcule, cine, cum și la câte goluri trebuie să bată ca să meargă mai departe. Evident că toate calculele se făceau în jurul lui Messi. Nu se poate altfel când vorbești de unul dintre cei doi oameni care domină fotbalul mondial de peste un deceniu, fie că ne place sau nu.
citește tot articolul

 
26 iunie 2018
 
Danemarca - Franța 0-0, Australia - Peru 0-2, iar scorurile sunt aproape firești. Danemarca a înscris, ba nu, Peru, și nu cu Franța ci cu Australia. E greu să privești două ecrane pe care evoluează patru echipe. Peru în tricouri roșii, Danemarca de asemenea, noroc că Franța joacă în alb, iar Australia în galben.
 
Să ne concentrăm puțin.
 
Roșii dau gol din nou, acum e clar, a înscris tot Peru. Nu e greu. Vezi mult și înțelegi parțial. Color.
 
Franța a câștigat... 

 
26 iunie 2018
 
Spania și Portugalia au terminat la egalitate, 2-2 și 1-1, meciurile cu Maroc respectiv Iran și au obținut calificările în optimi. Emoțiile au fost uriașe pentru ambele combatante, mult peste ce le permitea statutul de favorite.
 
Pentru fosta campioană mondială meciul cu Maroc a fost o "chinuială" imensă de la cap la coadă. Conduși de două ori, ibericii nu au putut decât să reacționeze și să revină pe o linie de plutire care să le permită mersul mai departe. Problemele lor sunt însă evidente, de fiecare dată au fost salvați de sclipiri individuale și mai puțin de...