29 iunie 2018
 
Campionatul Mondial din Rusia a intrat în faza meciurilor eliminatorii. Cârcotașii au scăpat de o grijă, s-au triat echipele, nu mai au motive să strâmbe din nas, deși prin sită au căzut și nume grele, în primul rând ne gândim la Germania. Acum urmează o serie scurtă, din care doar opt vor ieși cu bine.
 
Programul este următorul:
 
30 iunie, ora 17.00: Franța - Argentina (Kazan Arena, Kazan)
 
30 iunie, ora 21.00: Uruguay - Portugalia (Stadionul Fișt,... 

 
29 iunie 2018
 
Anglia - Belgia 0-1 și Panama - Tunisia 1-2 au fost ultimele două partide din cadrul grupelor. Cu situația în linii mari rezolvată înaintea acestor confruntări, primele două mergeau mai departe, ultimele două se duceau inevitabil spre casă, meciurile au stat sub semnul clasicului "și-au dorit mai mult victoria".
 
Abordat cu rezervele, meciul calificatelor a fost unul ciudat, cu o primă parte nu foarte estetică, iar victoria Belgiei, care îi aduce locul 1 în grupă, o trimite pe aceasta pe o parte de tablou foarte complicată, în care doar optimea, cu Japonia, este mai... 

 
29 iunie 2018
 
Polonia - Japonia 1-0, Columbia - Senegal 1-0 și sud-americanii și asiaticii s-au calificat în optimi.
 
Dacă nu dai pe dinafară de talent, în orice ai întreprinde, măcar să te comporți cu seriozitate. Aceasta este povestea Poloniei la acest turneu final. "Instalatorii" Europei au demonstrat că au obraz și țin la el. Când nu mai aveau nimic de câștigat, au decis să nu se predea în fața Japoniei, că la un momendat asiaticii au refuzat jocul e strict problema lor.
 
Columbia și Senegal au oferit un meci încâlcit, cu...