02 iulie 2018
 
Toată lumea a considerat partida Belgia - Japonia drept un antrenament cu public pentru formația europeană, înaintea confruntării din sferturi cu Brazilia.
 
Pentru niște oameni foarte exacți în acțiunile lor, această atitudine a reprezentat o atingere la adresa onoarei japoneze. Uneori, în sport este însă o mare diferență între orgoliul din afara și posibilitățile din arenă. Nu a fost cazul acum. Diferența s-a făcut la acordul fin. În prima parte, în ciuda unor dificultăți evidente, de ordin fizic, în duelurile fundașilor cu "tancul" belgian Lukaku, reduta niponă nu a... 

 
02 iulie 2018
 
Brazilia a trecut de Mexic mult mai "contorsionat" decât o arată scorul final. Rezultat firesc, deznodământ previzibil.
 
Înaintea meciului, după chinuitele Croația - Danemarca și Rusia - Spania, am pregătit sacul așteptărilor ca să-l umplu cu spectacol. Nu se poate altfel la un meci Brazilia - Mexic. Felul în care a decurs meciul mi-a amintit însă de un episod petrecut cu mult timp în urmă, mai mult decât mi-aș dori, într-o perioadă în care echipa noastră națională ținea post de calificări la turneele finale, la fel ca acum.
citește tot articolul

 
02 iulie 2018
 
Rețeta de la meciul Rusia - Spania s-a repetat, Croația și Danemarca au terminat la egalitate, 1-1, primele 90 de minute, și a fost nevoie de prelungiri și lovituri de departajare pentru a tranșa disputa.
 
Meciul dintre Croația și Danemarca a început exploziv, cu două goluri rapide (Zanka '1, Mandzukic '4), după care a pierdut treptat din intensitate. Danemarca părea mulțumită cu egalul, Croația lăsa impresia că așteaptă momentul optim pentru o lovitură decisivă. La mijlocul terenului mult "înot", fără viziune. Lovitura putea veni în prelungiri, dar Modric nu a... 

 
02 iulie 2018
 
Rusia a trecut de Spania la lovituri de departajare, 1-1 după 90 de minute ,4-3 după penalty-uri. Meciul a fost o tristețe cu arbitrul de prea multe ori la "centru".
 
Gazdele și-au jucat șansa, cu modestie, iar Spania a fost incapabilă să forțeze. Ibericii au plimbat mingea până au amețit inclusiv ei, rușii au așteptat prelungirile și loteria de la final, fiind conștienți că doar așa pot câștiga. Răbdarea a fost răsplătită, de altfel aceasta fiind singura calitate a acestei echipe.
 
Fără antrenor, fără un...