CNAIR a demarat lucrările de reabilitare a carosabilului în Vama Albiţa

D.I.
Miscellanea /

Sursa foto: Twitter

Sursa foto: Twitter

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunţat astăzi că lucrătorii de la Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Iaşi au început lucrările de reparaţii a carosabilului în Vama Albiţa, judeţul Vaslui, în baza unui protocol încheiat de CNAIR şi Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGRFP) Iaşi, în administrarea căreia se află drumul respectiv.

Drumul este situat pe raza comunei Drânceni, localitatea Râşeşti, judeţul Vaslui, aferentă Biroului Vamal de Frontieră Albiţa.

În comunicatul dat publicităţii se arată: "Potrivit protocolului semnat luni, 16 aprilie 2018, DGRFP Iaşi, în calitate de administrator, "transmite spre folosinţă, cu titlu gratuit", CNAIR SA, o suprafaţă de 50.142 mp drum, proprietate publică a statului pentru asigurarea stării de viabilitate a părţii carosabile în vederea desfăşurării circulaţiei în condiţii de siguranţă şi asigurarea legăturii cu Republica Moldova, până la frontiera cu aceasta".

Astfel, cel mai solicitat punct vamal de la graniţa ţării noastre cu Republica Moldova va beneficia de reabilitarea carosabilului în anul Centenarului Marii Uniri. Costul lucrărilor a fost estimat la aproximativ 4 milioane lei, suprafaţa în lucru fiind echivalentul asfaltării a aproximativ 7 km de drum naţional, potrivit CNAIR.

Explicând procedura demarată, CNAIR precizează: "În ceea ce priveşte finalizarea lucrărilor, deşi termenul prevăzut în protocol este 31 decembrie 2018, DRDP Iaşi estimează că acestea vor dura maxim o lună de zile. Acest lucru este posibil prin prisma faptului că lucrările vor fi efectuate în totalitate în sistem de regie proprie, cu material produs la staţia de preparare a mixturilor asfaltice de la Vaslui a CNAIR, cu utilajele şi echipele companiei".

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

ADRBIwww.agerpres.rowww.hipo.ro
www.dreptonline.rowww.dreptonline.ro
modele cărţi de vizităInvitaţii de nuntăCărţi de vizită