CNIPMMR:"Pseudorevoluţia fiscală a însemnat 3 lei creştere salarială, dar aritmetic vorbim despre scăderi"

D.I.
Miscellanea /

Florin Jianu, preşedinte CNIPMMR

Florin Jianu, preşedinte CNIPMMR

Pseudorevoluţia fiscală a însemnat o creştere salarială de 3 lei, dar din punct de vedere aritmetic vorbim de fapt pe undeva despre scăderi, a declarat, astăzi, într-o conferinţă de presă, Florin Jianu, preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR).

În cadrul evenimentului, Jianu a precizat: "Majorarea salariului mediu o văd din punct de vedere matematic. Trebuie să ne uităm aritmetic la acesta. Dacă nivelul salariului minim a crescut, iar nivelul salariului mediu a rămas acelaşi, pentru că 3 lei nu-i mai iei în seamă, înseamnă că undeva a scăzut. Dacă media rămâne la fel, iar partea de jos s-a dus mai sus, înseamnă că partea de sus (salariul mediu, n.r.) a venit mai în jos. A venit clasa de sus spre clasa de jos. Asta înseamnă că foarte multor angajaţi le-a scăzut salariul, deci cel aflat peste medie. Deci, pseudorevoluţia fiscală a însemnat 3 lei...".

Potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică (INS), publicate săptămâna trecută, în ţara noastră, câştigul salarial mediu nominal net s-a situat, în februarie, la 2.487 de lei, în creştere cu 3 lei faţă de luna anterioară.

La nivel brut, câştigul salarial mediu nominal a fost de 4.128 lei.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS