CNIPMMR:"Pseudorevoluţia fiscală a însemnat 3 lei creştere salarială, dar aritmetic vorbim despre scăderi"

D.I.
Miscellanea /

Florin Jianu, preşedinte CNIPMMR

Florin Jianu, preşedinte CNIPMMR

Pseudorevoluţia fiscală a însemnat o creştere salarială de 3 lei, dar din punct de vedere aritmetic vorbim de fapt pe undeva despre scăderi, a declarat, astăzi, într-o conferinţă de presă, Florin Jianu, preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR).

În cadrul evenimentului, Jianu a precizat: "Majorarea salariului mediu o văd din punct de vedere matematic. Trebuie să ne uităm aritmetic la acesta. Dacă nivelul salariului minim a crescut, iar nivelul salariului mediu a rămas acelaşi, pentru că 3 lei nu-i mai iei în seamă, înseamnă că undeva a scăzut. Dacă media rămâne la fel, iar partea de jos s-a dus mai sus, înseamnă că partea de sus (salariul mediu, n.r.) a venit mai în jos. A venit clasa de sus spre clasa de jos. Asta înseamnă că foarte multor angajaţi le-a scăzut salariul, deci cel aflat peste medie. Deci, pseudorevoluţia fiscală a însemnat 3 lei...".

Potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică (INS), publicate săptămâna trecută, în ţara noastră, câştigul salarial mediu nominal net s-a situat, în februarie, la 2.487 de lei, în creştere cu 3 lei faţă de luna anterioară.

La nivel brut, câştigul salarial mediu nominal a fost de 4.128 lei.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Depozitarul Central
Ecosmart
Cotnari
Flixi
Erfi

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo