CNN a dat în judecată Casa Albă

V.D.
Internaţional /

CNN a dat în judecată Casa Albă

CNN a dat în judecată administraţia Trump pentru că a revocat acreditarea jurnalistului Jim Acosta în urma unui schimb de replici dintre reporter şi preşedintele american din timpul unei conferinţe care a avut loc săptămâna trecută.

Într-un comunicat, CNN a transmis: "Revocarea abuzivă a acreditării încalcă dreptul la liberă exprimare al CNN şi al lui Acosta şi dreptul de lucru".

"Am cerut tribunalului emiterea imediată a unui ordin care să prevadă redarea acreditării lui Jim. (...) Asta se putea întâmpla oricui. Dacă acest fapt rămâne necontestat, acţiunile Casei Albe pot crea consecinţe periculoase pentru orice jurnalist care scrie despre oficialii aleşi", a mai transmis reţeaua de televiziune, citată de Variety.

CNN i-a angajat pe Ted Boutrous şi Ted Olson de la Gibson Dunn pentru acest proces.

"Casa Albă i-a pedepsit pe domnul Acosta şi CNN pentru conţinutul reportajelor. Legea spune clar că asta încalcă Primul Amendament şi clauza dreptului de lucru din Constituţie. Revocarea arbitrară a acreditării domnului Acosta cauzează pagube ireparabile în fiecare zi pentru că îl împiedică să transmită ştiri de la Casa Albă. Din acest motiv căutăm o rezolvare de urgenţă şi cerem ca acreditarea să fie restituită imediat".

Asociaţia corespondenţilor la Casa Albă şi-a anunţat susţinerea faţă de acţiunea CNN. Olivier Knox, preşedintele asociaţiei, a spus că aceasta va impune administraţiei să îl reprimească jurnalistul CNN.

"Preşedintele Statelor Unite nu ar trebui să aleagă ce bărbaţi şi femei scriu despre el".

Administraţia Trump a retras acreditarea lui Acosta - document care îi permitea accesul în Casa Albă fără a fi escortat -, miercuri seară. Reprezentanţii instituţiei au susţinut că Acosta a atins-o pe interna care încerca să îi ia microfonul din mână în timp ce el vorbea cu preşedintele.

Jim Acosta, aşa cum poate fi remarcat şi din imaginile suprinse la conferinţa de presă, a catalogat afirmaţia drept "o minciună".

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. ZF scrie : "Jim Acosta, aşa cum poate fi remarcat şi din imaginile suprinse la conferinţa de presă, a catalogat afirmaţia drept "o minciună"." Am o intrebare: voi ati vazut imaginile video ( varianta completa ) ? Cred ca nu. N-ar trebui sa scrieti despre ceva inainte de a va documenta. Reporterul Acosta a avut microfonul timp indelungat, a pus intrebari si i s-a raspuns, apoi a fost invitat sa dea microfonul la alt reporter. O angajata de la Casa Alba a incercat sa-i ia microfonul dar acesta a refuzat si la a 3-a incercare a angajatei, reporterul i-a impins mina. Genul: "Da microfonul la altcineva ! Nu il dau ! " Acesta e motivul retragerii acreditarii. In mod normal ar trebui sa refaceti articolul sau sa dati o rectifcare.

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
ApanovaAdvertisement
Comercianti de Diamante
PODUL DE LUT
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roIstoria la feminin
Cabinet de avocatTMPS