GALA revistei BURSA ConstrucţiilorGALA revistei BURSA Construcţiilor

CNSAS vrea să preia din fondul SIPA şi din arhiva SRI documente create de fosta Securitate

M.I.
Anticorupţie /

CNSAS vrea să preia din fondul SIPA şi din arhiva SRI documente create de fosta Securitate

CNSAS vrea să preia din fondul SIPA şi din arhiva SRI documente referitoare la relaţia dintre procurori, judecători şi fosta Securitate, membrii Colegiului solicitând întâlniri pe aceste teme cu conducerile Ministerului Justiţiei şi SRI.

"Colegiul va solicita: - o întâlnire între conducerea C.N.S.A.S. şi reprezentanţii Ministerului Justiţiei în scopul preluării dosarelor/documentelor din fondul SIPA referitoare la relaţia dintre judecători, procurori şi fosta Securitate. - o întâlnire la nivel înalt între C.N.S.A.S. şi SRI în vederea predării integrale a fondurilor de arhivă şi realizării unei situaţii cu judecătorii şi procurorii din evidenţele create de fosta Securitate", a anunţat CNSS după şedinţa de marţi a conducerii, conform News.ro.

De asemenea, CNSAS va realiza un studiu referitor la relaţia judecători - procurori - organele fostei Securităţi până în 1989, în completarea volumului cercetătorului C.N.S.A.S., Iuliu Crăcană, "Dreptul în slujba puterii. Justiţia în regimul comunist din România (1944-1958)". În cadrul studiului va fi evidenţiată o temă dedicată cazurilor de ofiţeri ai fostei Securităţi pentru care era asigurată intrarea la Facultatea de Drept pe locuri rezervate, fără admitere.

"Direcţia Cercetare, Expoziţii, Publicaţii a C.N.S.A.S., în colaborare cu Direcţia Investigaţii şi Direcţia Juridică, va realiza un studiu-sinteză pe relaţia Miliţie-Securitate", a mai decis Colegiul CNSAS.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS