CNVM a aprobat listarea SIBEX pe propria platformă

IZABELA SÎRBU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare a aprobat, ieri, listarea acţiunilor Bursei din Sibiu (SIBEX) pe propria piaţă la vedere, pe care o va lansa la sfârşitul săptămânii viitoare.

La jumătatea lunii decembrie 2009, Sibex a primit undă verde pentru lansarea pieţei la vedere (spot) şi a Depozitarului Sibex, atât de la CNVM, cât şi de la BNR.

Intermediarul ofertei de listare a Bursei SIBEX va fi Banca Comercială Română (BCR), potrivit hotărâ-rii luate de conducerea operatorului de piaţă, care a ţinut cont de notorietatea instituţiei de credit şi de timpul scurt în care se va face listarea, de trei săptămâni.

Noua piaţă administrată de bursa sibiană va avea un sistem de tranzacţionare diferit de cel al Bursei de Valori Bucureşti, care va permite efectuarea tranzacţiilor cu derivate, acţiuni şi titluri de stat, energie, precum şi cu certificate de emisie de CO2. Totodată, Bursa din Sibiu intenţiona să lanseze şi derivatele pe indicele american Dow Jones, pe petrol şi pe aur, cu marja în dolari.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

ADRBIwww.agerpres.rowww.hipo.ro
www.dreptonline.rowww.dreptonline.ro
modele cărţi de vizităInvitaţii de nuntăCărţi de vizită