COALIŢIA PENTRU DEZVOLTAREA ROMÂNIEIDiscuţii pentru marile proiecte de infrastructură

A.M.
Comunicate de presă #Construcţii /

Discuţii pentru marile proiecte de infrastructură

Coaliţia pentru Dezvoltarea României (CDR) prin intermediul Grupului de lucru pentru Infrastructură a facilitat, în data de 5 iunie, o dezbatere între Ministrul Transporturilor, domnul Lucian Şova, şi reprezentanţi ai companiilor de construcţii pentru a găsi împreună posibile soluţii pentru blocajele cu care se confruntă marile proiecte de infrastructură, conform comunicatului remis redacţiei.

Având în vedere contribuţia importantă a sectorului de construcţii pe care o aduce PIB-ului României, dinamica acestui sector reprezintă un semnal important al activităţii economice la nivel naţional. În contextul întârzierii implementării Master Planului General pentru Transporturi, a unei reţele de autostrăzi slab dezvoltate în comparaţie cu cele din Europa, al nivelului redus de investiţii publice, al crizei de resurse umane din sector şi a concurenţei neloiale din partea companiilor de stat, CDR şi-a asumat rolul de mediator în cadrul unei discuţii despre responsabilităţile ce trebuie preluate de către autorităţile publice şi sectorul privat, se mai arată în comunicat. Deblocarea sectorului de construcţii este una din principalele condiţii pentru dezvoltarea infrastructurii româneşti, un efort pe care organizaţiile membre CDR îl susţin activ.

În urma acestui dialog constructiv, s-a stabilit crearea unui grup de lucru mixt alcătuit din reprezentanţi ai Ministerului Transporturilor şi CDR. Scopul acestui grup este să contureze un Pact Naţional pentru Infrastructură în vederea tratării problemelor punctuale sub forma unui parteneriat, care printr-o abordare transversală să producă soluţii pe termen scurt, mediu şi lung.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Depozitarul Central
Cotnari
Flixi
Erfi

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo