Conferinţa BURSA Dezvoltarea RomânieiConferinţa BURSA Dezvoltarea României

Codaşii Europei la inovaţie

Ziarul BURSA #Miscellanea /

Ţara noastră se afla în 2016 pe ultimul loc în Uniunea Europeană în funcţie de ponderea companiilor inovatoare în totalul acestora, de numai 10%, fiind cu mult sub media europeană de 51%, potrivit datelor publicate de biroul european de statistică Eurostat.

Cercetarea, numită Community Innovation Survey 2016, a inclus date ample referitoare la activităţile de inovaţie ale companiilor cu cel puţin 10 angajaţi, aferente perioadei 2014-2016. În intervalul 2012-2014, în medie 49% dintre companiile europene au avut activităţi de inovaţie. Ponderea companiilor inovatoare a crescut sau s-a menţinut constantă în 20 de state membre şi a scăzut în opt.

Cele mai mari creşteri au fost înregistrate în Estonia, Portugalia, Finlanda şi Croaţia. Datorită unor creşteri de la 54% la 67% în Portugalia şi de la 55% la 65% în Finlanda, cele două ţări au urcat acum între primele cinci state cu ponderi mari ale companiilor inovatoare. În perioada 2014-2016, cele mai mari ponderi ale companiilor cu activităţi de inovaţie au fost consemnate în Belgia (68% dintre companii), Portugalia (67%), Finlanda (65%), Luxemburg (64%) şi Germania (64%). În aceeaşi perioadă, ponderi de sub 30% au înregistrat Româ­nia (10%), Polonia (22%), Bulgaria (27%) şi Ungaria (29%).

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
ApanovaAdvertisement
Comercianti de Diamante
PODUL DE LUT
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS