Combaterea corupţiei, un borş exploziv

MAKE
Ziarul BURSA #Anticorupţie /

Combaterea corupţiei, un borş exploziv
MAKE

Măgăreaţa a căzut pe mine, pentru că niciunul dintre colegii mei nu a vrut să scrie articolul despre faptul că Procurorul şef al D.N.A. Laura Codruţa Kovesi urma să cuvânteze ieri, la New York, în cadrul unei dezbateri la nivel înalt organizate de Adunarea Generală a Naţiunilor Unite (ONU), la aniversarea a 15 ani de la adoptarea Convenţiei Naţiunilor Unite împotriva Corupţiei (UNCAC).

Deşi invitaţia reprezintă o onoare făcută României, întreaga Redacţie este conştientă că autorul articolului va fi insultat în comentariile de pe site-ul ziarului şi că nu există un tratament al "subiectului Laura Codruţa Kovesi" prin care să nu atragem invective, venite atât din partea inamicilor procurorului şef, cât şi din partea fanilor săi, ori, în cel mai bun caz, să ne atragem antipatia şi dezacordul unei părţi dintre cititori.

Nicidecum nu caut să tratez subiectul cu vreo pretenţie de neutralitate: Laura Codruţa Kovesi a iniţiat şi a susţinut cu fermitate combaterea corupţiei, mişcare prin care personalităţi de primă mărime, din politică şi din afaceri au făcut puşcărie, oameni care păreau intangibili, nomenclaturişti de rit nou, care râdeau nepăsători în faţa dovezilor că fură şi că se dedau la abuzuri.

Neutralitatea în faţa combaterii corupţiei înseamnă să fi făcut un pact cu corupţia.

Nu sunt neutru.

În cei cinci ani de mandat ca procuror şef al DNA (din 7 mai 2013), România a coborât de pe locul 69 (din 175 de ţări listate) în clasamentul asupra percepţiei corupţiei întocmit de "Transparency International", pe locul 59 (din 180 de ţări listate), în 2017.

Aparent, combaterea corupţiei a înregistrat succese în mandatul Laurei Codruţa Kovesi - zece locuri mai aproa­pe de prima poziţie ocupată de Noua Zeelandă, urmată de Danemarca, Finlanda, Norvegia şi Elveţia.

În acelaşi clasament, în anul 2014, Bulgaria se află, la egalitate cu Româ­nia, pe locul 69, pentru ca să coboare pe locul 75, în 2016, iar în 2017 să se situeze pe locul 71 - ne aflăm la douăsprezece locuri diferenţă faţă de vecinii noştri, colegi de suferinţă.

Definiţia corupţiei

"Transparency International" defineşte corupţia ca "abuz de putere încredinţată pentru câştig personal", clasificând-o drept mare, mică şi politică, în funcţie de sumele de bani pierdute şi de sectorul în care se află.

Corupţia mare constă în acte săvârşite la nivel înalt de guvernare care denaturează politicile sau funcţionarea centrală a statului, permiţând liderilor să beneficieze în detrimentul bunului public.

Corupţia mică se referă la abuzul zilnic al puterii încredinţate, practicat de către funcţionarii publici de nivel inferior şi mijlociu în interacţiunile cu cetăţenii obişnuiţi care încearcă adesea să acceseze bunuri sau servicii de bază în locuri precum spitale, şcoli, departamente ale poliţiei şi alte agenţii.

Corupţia politică este o manipulare a politicilor, a instituţiilor şi a regulilor de procedură în alocarea resurselor şi finanţarea de către factorii de decizie politică, care abuzează de poziţia lor pentru a-şi susţine puterea, statutul şi bogăţia.

Este ceva din definiţia corupţiei care să nu fie de recunoscut ca exerciţiu al politicienilor, oficialilor şi autorităţilor noastre?

În mod evident, corupţia este generalizată - corupţia mare, corupţia mică şi corupţia politică, toate sunt intens active.

Cu cinci ani în urmă, ne-am aflat în metastază, corupţia a infiltrat toate cele trei puteri ale statului, nu doar legislativul şi executivul, ci şi puterea judecătorească; serviciile secrete au fost contagiate - o tendinţă al cărei final ineluctabil este dezagregarea naţională.

Practic, nu a mai existat nici un punct de sprijin ca să fie mutat Pământul - de unde să începi însănătoşirea, de vreme ce medicii înşişi sunt bolnavi şi contagiosi?!

Oricare acţiune de combatere a corupţiei apare ca nedreaptă, în astfel de condiţii - "De ce ai început cu mine? Sunt atâţia alţii care fac acelaşi lucru cu mine, toţi fac acelaşi lucru cu mine, ce ai cu mine? Mă persecuţi!"

Într-o măsură, este adevărat, pentru că alegerea nu are cum să fie decât arbitrară.

Asta face loc arbitrariului în combaterea corupţiei, ceea ce este o contradicţie în termeni şi de aici nu mai este decât un pas - combaterea corupţiei să devină un instrument de corupţie.

Combaterea corupţiei se borşeşte, dar noi nu ne oprim aici, ci îi adăugăm câteva ingrediente foarte specifice, ca să iasă un borş exploziv:

1. Un partid de guvernământ cu preşedinte infractor (PSD / Dragnea);

2. Lipsa de personalitate a politicii noastre, fie ea internă, fie ea externă;

3. Lipsa de demnitate naţională, autodispreţul.

Reţeta necesită, totodată, multă lipsă de scrupule: atragi atenţia asupra punctului nr. 2., strigând că România este o colonie a marilor puteri care ne dictează gesturile (ceea ce, desigur, este adevărat) şi, astfel, îţi justifici hoţia, ca mişcare de rezistenţă patriotică; atragi atenţia că doar românii sunt hărţuiţi în justiţie şi condamnaţi (ceea ce, desigur, este adevărat), întărind xenofobia, dar şi ura contra combaterii corupţiei; şi, în final, ajungi să decretezi jihadul sfânt contra DNA, dar mai ales contra Laurei Codruţa Kovesi, (care a fost mereu lăudată, mângâiată pe cap şi medaliată de reprezentanţi ai Uniunii Europene, ai unor puteri străine, ai unor organisme internaţionale, cum este ONU, acum), pentru că a combătut corupţia cu instrumente neadcvate democraţiei; pentru ca isteria să devină apoteotică, partidul infractorului şi televiziunea securistului pun în circulaţie noţiuni ca "statul paralel" şi "securitatea stalinistă".

Servit zilnic pe canalul infractorului eliberat Dan Voiculescu, borşul devine exploziv, publicul este încântat să-şi audă idolul, pe fostul pastor Mihai Gâdea, înjurându-şi invitaţii - "Pupaţi-o-n cur pe Kovesi!", fără să îndrăznească să le-o spună la "per tu".

Unul dintre telespectatori, zilele trecute, între comentariile de pe site-ul BURSA, mi-a reproşat lipsa de bun simţ, pentru că, zicea el, dacă aş avea bun simţ, atunci mi-ar fi evident că hoţia este o datorie patriotică.

Dar cunosc oameni cultivaţi care nu sunt departe de astfel de judecăţi.

Se numeşte sociopatie şi distrugere a valorilor morale.

Ieri, Q Magazin, a publicat ştirea că Lucian Onea, şeful DNA Ploieşti, a fost pus sub acuzare, ceea ce a determinat demisia acestuia luni seara, iar fostul procuror "Mircea Negulescu a devenit martor sub acoperire, colaborează cu procurorul de caz şi a scris deja 50 de pagini în care o denunţă pe Laura Codruţa Kovesi", descriind "cu lux de amănunte absolut toate detaliile intervenţiilor pe care Kovesi le-a făcut în dosarele instrumentate de acesta" şi că ele sunt "devastatoare".

Posibil.

Indiferent de evoluţiile ulterioare, Laura Codruţa Kovesi a zdruncinat sistemul; primarii, parlamentarii, miniştrii şi fostul premier care au intrat la puşcărie în mandatele ei, nu o vor uita niciodată.

Adică, a intrat, deja, în istorie.

Problema este că, de una singură, nu poate avea succes în combaterea corupţiei, căci succesul este condiţionat de participarea neconflictuală a guvernului, a mediului de afaceri şi a societăţii civile la acţiunea de ţinere sub control a corupţiei.

Costurile Corupţiei

Politic, corupţia reprezintă un obstacol major în calea democraţiei şi a statului de drept. Într-un sistem democratic, birourile şi instituţiile îşi pierd legitimitatea atunci când sunt utilizate în mod abuziv pentru a obţine avantaje private. Acest lucru este dăunător în democraţiile consacrate, dar cu atât mai mult în noile state emergente. Este extrem de dificil să se dezvolte o conducere politică responsabilă într-un climat corupt.

Economic, corupţia epuizea­ză bogăţia naţională. Po­liticienii corupţi inves­tesc resurse publice în proiecte prin care îşi umplu buzunarele în loc să beneficieze de ele comunităţi şi vor da întîietate proiectelor pretenţioase, cum ar fi barajele, centralele electrice, conductele şi rafinăriile, în faţa proiectelor de infrastructură mai puţin spectaculoase, dar mai urgente, cum ar fi şcolile, spitalele şi drumurile. Corupţia împiedică, de asemenea, dezvoltarea unor structuri echitabile ale pieţei şi denaturează concurenţa, ceea ce, la rândul său, împiedică investiţiile.

Social, corupţia corodează, subminează încrederea oamenilor în sistemul politic, în instituţiile şi conducerea sa. Un public neîncrezător sau apatic poate deveni apoi un alt obstacol pentru combaterea corupţiei.

Degradarea mediului este o altă consecinţă a sistemelor corupte. Lipsa sau neaplicarea reglementărilor de mediu şi a legislaţiei înseamnă că resursele naturale preţioase sunt exploatate neglijent, iar întregul sistem ecologic este devastat. De la minerit, la compensări de carbon, companiile de pe tot globul continuă să plătească mită în schimbul dis­trugerii nerestricţionate.

(Sursa: Transparency International)

___________________________________

Ruinarea valorilor morale, în direct

Schimbul de replici din secţiunea de comentarii de pe site-ul BURSA, de acum două săptămâni, pe care îl reproducem aici, este deosebit de ilustrativ pentru ruinarea valorilor morale.

1.4. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.3 )

(mesaj trimis de MAKE, în data de 10.05.2018, ora 09:38)

De când "Să nu furi!" este propagandă securistă?!

De când corupţia înseamnă patriotism?!

De când este morală solidaritatea cu infractorul?!

Aşa vă învaţă pe voi Doamna?

1.5. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.4 )

(mesaj trimis de anonim, în data de 10.05.2018, ora 09:45)

De când UE, prin CE, tolerează o securitate stalinistă, cu protocoale ilegale, aflată sub coordonarea serviciilor secrete străine.

MCV este despre orice mai puţin despre dreptate, respectarea drepturilor omului şi luptă anticorupţie.

Altfel, nişte corporatişti nerezidenţi ar fi fost de mai bine de un deceniu la pârnaie.

De la integrare,"Să nu furi!" este propagandă securistă. Furtul este comisionat de către cei care îl protejează, aceiaşi care lutpă împotriva corupţiei de dimineaţă până seara.

Corupţia înseamnă patriotism de când lupta anticorupţie este o harneală securistă.

Solidaritatea cu aşa-zişii infractori e normală pentru cei care detestă abuzul Securităţii staliniste.

Cu 7 ani de acasă şi puţin bun simţ, ai putea şi tu.

1.6. Sinceritate absolută! (răspuns la opinia nr. 1.5 )

(mesaj trimis de MAKE , în data de 10.05.2018, ora 10:24)

Mulţumesc pentru răspunsul sincer: furtul, corupţia şi infracţiunea reprezintă, în ziua de astăzi, justificate arme de luptă contra securităţii staliniste, iar chestia asta este de bun simţ.

Splendoare!

1.15. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.6 )

(mesaj trimis de anonim , in data de 10.05.2018, ora 19:53)

Aţi putea fi mai explicit? Avem încredere în judecata dumneavoastră. De partea cui e dreptatea? E ok să se fabrice dovezi, să se constrângă persoane vulnerabile, eventual şantajabile să depună denunţuri şi eventual să fie martori sub acoperire? E în regulă ca după ce sunt hărţuiţi ani de zile "penalii" judecaţi să devină nevinovaţi? Aceste abuzuri nu conduc cumva la extreama cealaltă în sensul în care legea devine prea laxă pentru a mai fi prinşi şi sancţionaţi ADEVARAŢII HOŢI!

1.16. Hoţii şi vardiştii (răspuns la opinia nr. 1.15 )

(mesaj trimis de MAKE , în data de 10.05.2018, ora 21:36)

Multumesc!

Şi eu am încredere în judecata mea.

Judecata mea vede două subiecte diferite:

1. subiectul hoţii;

2. subiectul vardiştii (de fapt, Justiţia).

Între cele două subiecte există conexiuni care permit sofisme, precum următorul: dacă justiţia nu a respectat separaţia puterilor, procedurile, Constituţia, principiile democraţiei şi limba literară, atunci condamnaţii sunt, de fapt, oameni cinstiţi.

Dar judecata mea, în care am încredere, spune că, printre "adevaraţii hoţi" se numără şi cei din lista de politicieni de top, putred de bogaţi, care au fost condamnaţi.

Eu cred că au furat şi cred că au furat mult, destrăbălat.

Astfel că, întorcând sofismul pe dos, consider că, în privinţa lor, cel puţin, justiţia şi-a făcut treaba de justiţie.

__________________

Distincţii Laura Codruţa Kovesi

- Ordinul Naţional de Merit al Republicii Franceze în grad de Ofiţer - A fost conferit procurorului general al României, Laura Codruţa Kovesi, în 2011. Decoraţia este rezervată celor care aduc cele mai mari servicii şi ale căror realizări în slujba binelui comun sunt exemplare.

- Ordinul naţional "Steaua României" - În grad de Cavaler - La sfârşitul mandatului de procuror-general Laura Codruţa Kovesi a fost decorată, în 2012, de preşedintele Traian Băsescu.

- Comandor al Ordinului Steaua Polară - În 2016, procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie a fost decorată de ambasadorul Suediei, cu acest titlu, conferit de regele Suediei pentru lupta împotriva corupţiei din România.

- Legiunea de Onoare - În 2016, şeful DNA Laura Codruţa Kovesi a primit această distincţie din partea Republicii Franceze pentru devotamentul în lupta împotriva corupţiei, pentru contribuţia la construcţia societăţii, dar şi pentru extraordinarul curaj în această luptă.

Opinia Cititorului ( 72 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

 1. poate ne spuneti doar atat de ce s-a inchis dosarul Revolutiei sub semnatura ei. In rest, da, politicienii sunt corupti dar peste tot, nu numai la noi.

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Draga Maria, iti completez cele spuse de tine, cu cele nespuse dar presupuse: "...si deoarece politicienii sunt corupti dar peste tot, nu numai la noi, inseamna ca abaterea de la normalitate este Codruta Kovesi".

   Altadata, te rog sa te exprimi complet si sa nu ma mai pui sa scriu in locul tau! 

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Abătuta de la normalitate are un titlu obținut în baza unei teze tamam plagiate, și-a protejat ex-ul prin dosirea dosarelor, a coordonat activitatea DNA în sensul sprijinirii caloriferelor de fontă cu dosarele Microsoft și EADS, a colaborat îndeaproape cu SRI pentru ascultarea păsurilor a sute de mii de români, a ajutat judecătorii în luarea celor mai bune hotărâri. Și nu s-a oprit aici! Nu se lasă plecată de la DNA până nu devine publică și ultima mizerie securisto-mafiotă din sistem.

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Inteleg de la tine ca este foarte, foarte sirguincioasa.

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  Nu vezi tocmai faptul că ceea ce a făcut Kovesi nu e luptă anticorupţie, ci terorism juridic:

  - „infractorul” - cum zici tu - Voiculescu a fost condamnat printr-un act fals juridic de o judecătoare a sistemului care-a fost dată de două ori afară din magistratură, prima dată chiar pt. procesul varanului; 

  - actualele achitări anume Niţu, Greblă, Tăriceanu, Ponta, Şova s.a.m.d. arată limpede latura strict securisto-politică a activităţii lui Koveşi; 

  - Condamnarea aberantă a lui Dragnea în dosarul Referendumul - care în prezent e în revizuire; 

  Sunt doar câteva cărora li se adaugă dosare de-a dreptul hilare, neavând de-a face nici pe departe cu anticorupţia: dosarul naşilor de tren(prejudicii de doi sau trei lei), al fochiştilor sau al lui Diniţă(500 de lei prejudiciu). Adaugă la astfea faptul că tot ce era „procuro de elită” în DNA e acum ori cundamnat ori aproape de condamnare şi ai toată imaginea.

  Aşa că, mai uşor cu pianul pe scări, chiar dacă securitatea ţi-a cerut să-i faci un elogiu doamnei care suferă de gigantism doar fizic, confirmând deplin celelalte manifestări ale numitei afecţiuni, cea mai gravă fiind fruntea de „două deşte”. 

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Sika, ca intotdeauna, te faci ca nu vezi textul articolului, asa ca iti raspund, dindu-ti citate din text:

   "Judecata mea vede două subiecte diferite: 

   1. subiectul hoţii; 

   2. subiectul vardiştii (de fapt, Justiţia). 

   Între cele două subiecte există conexiuni care permit sofisme, precum următorul: dacă justiţia nu a respectat separaţia puterilor, procedurile, Constituţia, principiile democraţiei şi limba literară, atunci condamnaţii sunt, de fapt, oameni cinstiţi. 

   Dar judecata mea, în care am încredere, spune că, printre "adevaraţii hoţi" se numără şi cei din lista de politicieni de top, putred de bogaţi, care au fost condamnaţi. 

   Eu cred că au furat şi cred că au furat mult, destrăbălat. 

   Astfel că, întorcând sofismul pe dos, consider că, în privinţa lor, cel puţin, justiţia şi-a făcut treaba de justiţie."

   Intrucit iti aveai replica deja scrisa in articol, te rog sa te dezmortesti putin - mai fa si mataluta un pas, nu mai sta in loc, ca incurci lumea care trece! 

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Tu vezi lucrurile ca pe un sistem balansat, ceva de genul DNA a prins hoți, dar mai are și ceva oi negre, în timp ce, din punctul meu de vedere, situația DNA e dezastruoasă. Condamnările nu le-au obținut corect, prin demonstrarea vinovăției, ci prin forțarea legii, falsuri și „canale” securistice ale „sistemului”. Fapt care se întoarce, în final, împotriva noastră deoarece nu cred că plagiatoarea va suporta vreun sfanț din buzunarul propriu atunci când varanii, ponții, șovii și restul vor obține despăgubiri groase în justiție. Despre asta e vorba!

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   E o neintelegere, m-am referit la replica mea (nu la a ta), cum ca deja se afla scrisa in articol si cred ca este acoperitoare, inclusiv pentru comentariul tau de acum.

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Amice, te indepartezi de la drum....distorsionezi realitatea. Hotul dovedit trebuie sa plateasca chiar exemplar...restul e doar josnica manipulare. Vorbim cu totii de prejudicii pecuniare, financiare, materiale...de furt , despre hoti la tot pasul ,dar ii lingi in fund mai tarziu caci primesti si tu o particica...sub forma de pomana ....

   Rusine....frate al infractorului! 

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Prin modul in care se exprima (prin felul in care "se afirma") in media; de fapt in ziarul sau, Make tinde din ce in ce mai mult la ceea ce tinde/vrea sa fie Dragnea in politica. De fapt, nu doar Dragnea; mai sunt si altii.

   Pacat, Make. 

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  Două lucruri mi-au sărit în fața: New York e un fel de Istanbul până nu demult si mesajul 1.4.

  Noi mai vrem cu Europa sau vrem să fim încă un stat din Sua să ne lipim de Canada fizic? 

  Sua a avut bănci care făceau afaceri cu țări care aveau interdicție?

  Legile sunt pentru ăi mici doar, sefu-i șef? 

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  Cred si eu ca am urcat in clasamentul ala cand ii arestezi pe toti la gramada inainte sa fie judecati. Si cand le faci dosare prin manevre oculte si protocoale secrete. Nu e nici o onoare faptul ca in tara asta stau oameni nevinovati in puscarie sau ca primesc pedepse supradimensionate in comparatie cu fapta. Nu e nici o onoare ca procurori cu fetze de dubiosi sunt schimbati si anchetati numai la presiunea si demascarile facute de presa dupa mult timp. Acuza ca cine critica DNA e de fapt impotriva luptei anticoruptie e o acuza falsa, care acopera manevrele oculte. Daca nu dadea Cozma inregistrarile alea nici acum nu stiam ce mizerie e prin birourile alea si cei inculpati care urlau ca sunt nevinovati erau si acum catalogati drept mincinosi. Daca nu se spargea gashca binomului nici acum nu aflam cine juca tenis cu cine si unde. Nu stiu cum reusim mereu noi sa fim altfel decat altii. In State daca se afla de un singur caz ca procurorul a masluit un dosar pai zbura imediat fara nici o dezbatere si talk-show. Nu stiu de ce numai noi avem balamuc de-asta dambovitean si nu reusim nimic si ne merg trenurile cu 40/h. Fortele Intunericului s-au indragostit de tara asta.

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Nelule, ai doua variante: citeste 2.1. sau reciteste articolul.

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  Fara sa realizati ati scris un trist adevar: Laura Codruta Kovesi a scris istorie. Tocmai asta e marea problema. Ca o individa mediocra profesional dar care a pierdut de mult bunul simt a scris impreuna cu o gasca de pretinsi cavaleri ai dreptatii istorie in Romania. Si cu ei s a stins si ultima farama de speranta ca justitia ni inseamna razbunare, liber arbitru, diletantism,partizanat politic si lista e lunga...

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Amice, nu-mi sta in fire sa las vreun inteles necontrolat in text, dar, desigur, interpretarea iti apartine.

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  Daca d-na. Kovesi a primit distintiile binemeritate pentru lupta impotriva coruptiei din prima parte a mandatului ei la DNA nu ar fi corect ca dl. presedinte Iohanis, dl. presedinte Macron, regele Suediei sa-l decoreze si pe dl. Vlad Cosma pentru contributia, ca cetatean, la lupta anticorutie din sistemul judiciar din Romania?

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Dl. Cosma adus prejudicii sistemului de integrare în UE.

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Abuzurile din justitie ne integreaza in UE?

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Nu este abuzat decât antreprenoriatul local. Marile rapturi dislocă praful dintre calorifer și parchet.

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   "... la lupta anticorutie..."

   Ce ai vrut sa spui: "lupta anticoruptie" sau "lupta antiCodrutie"? 

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  Nu ți-am spus că hoția ar fi datorie patriotică, ai interepretat greșit.

  Securismul este datorie patriotică. Dar ce te-a apucat? Erai mai discret.

  Tocmai acum când devin publice activitățile rapandulelor securiste te-ai găsit să vorbești despre progresele României pe tema corupției? De anticorupție nici nu poate fi vorba. 

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Vad ca astazi trebuie mereu sa dau citate din articol drept replici la comentarii:

   "Corupţia înseamnă patriotism de când lupta anticorupţie este o harneală securistă." 

   Am vrut sa scriu pe intelesul oricui, iertati-ma daca va simtiti excedati!

   Sa va spun cum sa faceti: cititi articolul si incercati sa-l intelegeti; daca nu reusiti, atunci luati-va notite. 

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Aici poti sa raspunzi inteligibil, fara ca Gadea&comp sa faca vacarm cind esti rational.

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Dosarele Microsoft și EADS stau sub calorifer atât timp cât Kovesi luptă împotriva corupției.

   Aceste informații sunt publice, în mod normal, acolo unde neuroni se găsesc în pereche, apar și conexiunile. 

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  Articolul este bun si bine scris, ca majoritatea articolelor lui Make al carui fan nu mai sunt demult . Asa ca oricat m-ar durea, am sa fiu de aceeasi parte cu el in acest comentariu. Eu cred ca cei care critica DNA si nu sunt direct vizati ei sau familia lor, sunt oameni care fie s-au nascut alaltaieri, fie sunt eliptici de memorie, fie, mai rau, sufera de "political corectness". Am sa le reamintesc urmatoarele lucruri: 1) tatucul Iliescu, cel "sarac si cinstit" , a lasat sa creasca la umbra lui viitorii mari infractori ai Romaniei: Nastase, Mitrea, DIP, etc.2) Mai tarziu, tzapul ala de Emil Constantinescu n-a reusit sa coaguleze dreapta sub nici o forma, pentru ca era slab. Consecinta ? Ciorbea si alte dude din Cheia cea votata s-au certat in diverse guverne precum chiorii, iar chiorul Basescu a emanat din PD-ul lui Roman ca El Lider Maximo, nu mai inainte ca Arogantul Suprem adica Adrian Nastase sa devina P(l)M. 3) Hidra PSD a inflorit din nou sub Nastase, dupa ce suferise de degringolada sub Cheia, iar tentaculele sale au ajuns pana la ultimul functionar din primarii. 4) Dupa care a venit la presedentie Chiorul Suprem si a avut nevoie de vreun 1 si jumatate doar ca sa scoata toti psd-istii afara din toate forurile de decizie. Stiu asta pentru ca am cunoscut un golan care cotizase 200.000 euro la Baselu in campanie si se plangea pe la cafenele ca a trecut 1 an si jumatate de cand nici el nici alti apropiati ai Chiorului Suprem nu au primit unda verde la "amortizarea " investitiei, care era promisa sa dureze intre 6 si 9 luni. Dupa care, Baselu si pleiada lui de dude, precum Videanu, Berceanu, Boagiu, etc, au dus jaful desavarsit de Nastase , pe noi culmi. Stiu personal de la un asociat de-al lui Umbrarescu, ca au fost chemati toti regii asfaltului la Anca Boagiu, ca sa aiba o conversatie amicala. In acea conversatie, Boagiu le-a transmis asfaltatorilor care executasera deja lucrari (super umflate in pret oricum ) si trebuiau sa deconteze de la stat aproximativ 100 milioane euro, ca Zeus le transmite ca au 2 variante: a) nu vor primi nici un ban si ca sa dea statul in judecata si poate in vreo 5 ani castiga; b) ii costa 40 milioane ca sa-si primeasca cele 100 de milioane "azi". Azi ! Cine lucreaza in finante intelege ce inseamna Net Present Value . 5) Mai tarziu, a venit la putere Ponta-Hontas si a inceput sa faca bani in principal din pix, caci ce poate fi mai profitabil decat sa dai azi o lege de care beneficiaza X si Y, care X si Y stiau cu multe luni inainte si stateau pregatiti cu containerele pline , in regim de antrepozit fiscal. Am incercat sa fiu cat am putut de succint aici si stiu lucrurile astea de la insi implicati direct in ceea ce am relatat. Si uite cum, DNA este "de vina" ca toate aceste personaje politice au jefuit tara masiv timp de 28 de ani ! Kovesi este de vina ca tara a fost devalizata, asa este ? Cei care demonizeaza DNA-ul sunt oameni care nu inteleg dimensiunea reala a golaniilor prin care tara a trecut. Una este sa VORBESTI despre un jaf de 40 milioane de euro, alta este sa fii acolo si sa auzi lucrul acesta de la SURSA ! Credeti-ma, tot sangele pe care l-am gasit prin corp l-am simtit la cap ! Sunt doctori care pleaca din tara, muncitori in constructii si capsunari care au plecat si nu s-au mai intors, pentru ca tara lor nu a putut avea grija MINIMA de ei. Sunt 3 milioane de romani emigrati CU ACTE in ultimii 11 ani (asa spun statisticile oficiale) iar aceste date fac Romania a 2-a tara ca emigratie IN LUME dupa Siria !!! De ce ? Datorita DNA-ului ? DNA-ul este un EFECT, nu este o CAUZA. Sunt convins ca sunt probleme in DNA si ca sunt si procurori mizerabili precum Negulescu si Onea , care avand putere mare si-au apropriat-o ca si cand erau acolo pentru totdeauna. Toti oamenii care ajuns sa aiba o putere asupra altora sunt supusi tentatiei de a uita ca sunt vremelnici si ca sunt acolo ca sa serveasca un bine public si nu unul personal. Sunt convins ca mai exista si altii ca ei, inca nedescoperiti. Si ca uneori metodele lor de a obtine ce vor sunt departe de a fi cusher. Si ca au facut pact cu SRI; bineinteles ca faci pact cu SRI pentru ca ai acces la infrastructura lor si la resursele lor (in)umane si de know -how ! Bineinteles ! Nu vad nimic in neregula. Este in neregula atunci cand se fabrica dosare unora ca sa-i scapi pe altii. Ma bucur ca a picat Coldea, caci si ala se vedea peren pe aici, asa cum nici madam Kovesu nu este perena. Dar DNA-ul a reusit pentru o perioada sa chiureteze tara asta de cancerul golaniei perpetuate, iar pentru asta trebuie sa iesim in strada si sa aparam acest DREPT (nu DNA-ul ca institutie, ci dreptul de a fi aparati de golanii care fac legile). Este DNA-ul perfect ? Departe, foarte departe de asta. Fratilor, Al Capone a fost condamnat pentru frauda fiscala si nicidecum pentru cele aproape 2000 de crime de care era banuit dar neprins ! Asa ca, pentru cei care sufera de political corectness: lasati-ne ! Mergeti voi si cautati tara in care se respecta toate legile de catre toata lumea (ma refer la organele de ancheta) si pe urma uitati-va in buletin si intrebati-va de ce va cheama Alice: pentru ca va aflati in Wonderland !

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Tăticu, confunzi termenii. Ne cramponăm de abuzurile Securității staliniste sprijinte și medaliate de cei ale căror interese sunt apărate de sistemul mafiot securist din România.

   Politically correct și abuzurile a la Portocala sunt același lucru în Wonderlandul în care ți-ai propus să te stbilești. 

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Baietica, "abuzurile Securității staliniste" reprezinta un termen inventat pentru retardati, serveste-l te rog, mai incolo, pe la A 3.

   In schimb "sistemul mafiot securist din România" este cel de la A3. 

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Din pacate coruptia nu a fost redusă niciun micron, in niciun domeniu. Tot balciul cu cătușe a fost acțiune de PR pt a hrăni mania grandorii de care suferă marea șefa. Puținele realizări sunt ale procurorilor anonimi care lucrează fara sa astepte medalii si elogiile cuiva. Putina modestie nu i ar fi stricat acestei doamna. Din pacate a condus prea mult timp, o fi făcut putin bine dar a făcut mult , mult rau justiției. In rest, sa i stea in gât sampania aia băută cu sebi Si altii.

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Am citit articolul lui MAKE si comentariul dumneavoastra Mihai D, excelente! M-ati facut sa ma simt mai bine ca roman. Nu suntem fara speranta. Va multumesc!

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Ai auzit de analfabetii functionali ? Sunt aia care desi stiu sa citeasca, nu inteleg ce citesc, desi ei cred ca inteleg. Cica 40% din absolventii de liceu din ultimii cativa ani se afla in aceasta situatie. Tu ce varsta ai ?

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Multumesc dar meritul este al lui Make si al celui ce citeste si INTELEGE ceea ce citeste.

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Băiețică vorbea în 2005 despre ascensiunea Securității via Măgureanu.

   Când mai pozezi în obiectivul de serviciu, să nu uiți de scăpările de azi. 

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   ....Da sunt intru totul deacord cu cele relatate de Make si Mihai...Nu prea as avea multe de adaugat...doar cateva remarci :...1.).prioritizarea...dosare lor spre judecata. ..care nu sunt deacord ca totul ar fi aleatorie....Cunosc procurori care cu foarte multa greutate pot obtine dovezi sau probe suplimentare....pentru a "intari" dosarul si al putea trimite spre judecata .....iar alte dosare au probe mult mai favorabile.in obtinerea lor.si astfel prioritizarea nu poate fi luata in ordinea datelor de inregistrare. 2.) Se afirma ca Marile puteri ne dicteaza gesturile !! Pe anumite "probleme" sa zicem ca da...Dar trebuie sa vedem de ce ?? Deoarece avem o clasa politica si o conducere care este mult submediocru,ageamii..nu au cum sa participe la vreo intalnire ...fie la nivele mai inalte..fie cu omologi lor din alte tari....si atunci ??? 3.) Hai sa vedem ce putem face pentru aceasta tara ..fara sa invocam asa zisul amestec al "strainilor" si de ce nu am facut ??

   Concluzia mea este : Conf. definitiilor date de Make cat priveste Coruptia..."toti politicieni inainte de alegeri au un "tel".....Ma duc acolo sa profit de ceva....Interesul personal...predomina ...restul nimic. Cunosc un senator care este la al 4-lea mandat..care nu a facut nimic pentru teritoriu ales...nici macar un "sens giratoriu" care sa ramana amintire....pentru urbea care la ales.

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Mihai D, esti exemplul perfect de analfabet functional. Asa cum sunt aproape toti tefelistii.

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Concurezi la ininteligibilitate?

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   ?! Taticu, Baietica ...... Make, ai fost coleg cu postacul/ anonimul de la 8.1.? 

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Nu, el este baietelul meu.

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Aaaaaaa, ce-s aia tefelisti ?

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Bine taticule dar grija, fi mai atent la apelative; cei de la Protectia Copilului abia asteapta sa puna pe tapet un nume sonor. 

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  Din articol. Faptul ca zdruncinarea corupției s-a facut prin nerespectarea drepturilor omului. De ce nu spuneți asta? Stiu foarte sigur ca v-ati intrebat intr-un articol anterior de ce a fost Dragnea scos vinovat in dosarul referendumului pentru ca la urmatoarele alegeri, chiar comisia electorala a lui Ciolos a facut un sistem care permitea monitorizarea in timp real a votarii de catre oricine, pe web.

  Spuneti asta, cu subiect si predicat. Make: "Da, zdruncinarea coruptiei s-a facut prin abuzuri si prin nerespectarea drepturilor omului. Si da, eu Make accept aceste costuri". 

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Ceea ce urmeaza este scris de mine, la sfirsitul lui februarie, si cred ca are subiect si predicat:

   " Cunoscători oneşti ai sistemului justiţiei confirmă practicile nelegiuite ale oamenilor sistemului, fie ei poliţişti, procurori, judecători, avocaţi.  

   Prima grijă a oamenilor justiţiei este să-şi lip­seas­că subiecţii de drepturile omului, să şi-i lipseas­că de demnitate, să le distrugă statutul social şi autorespectul, să-i înfricoşeze, să-i reducă la laşitate şi să-i forţeze la dependenţă şi colaborare. 

   Cunoscători oneşti ai sistemului justiţiei spun că fără astfel de tactici abominabile, combaterea corupţiei (să zicem) nu ar avea nici un fel de eficienţă şi că toate victoriile DNA (să zicem), au presupus astfel de umilinţe (să ne amintim că Dinu Patriciu a plâns, la ieşirea din Rahova, după o zi de arest). 

   Spre deosebire de ceea ce a primit ordin să afirme Antena 3, cum că ei luptă doar împotriva unor procurori corupţi, dar nu contra DNA, cunos­cători oneşti ai sistemului justiţiei susţin că practicile nelegiuite sunt generalizate în întreg sistemul. 

   Cunoscători oneşti ai sistemului justiţiei afirmă că aceste practici nelegiuite nu au fost puse în mişcare nici de Laura Codruţa Kovesi, nici de predecesorii săi, ci ele sunt practicate dintotdeauna şi că sunt similare practicilor din străinătate. 

   Dacă ar fi adevărat ceea ce afirmă aceşti cunos­cători oneşti ai sistemului justiţiei (şi ceea ce afirmă este extrem de plauzibil), atunci problema pe care o ridică acest articol nu priveşte pe nici una dintre persoanele ori instituţiile implicate în scandalul actual din Justiţie, ci este exprimată de întrebarea: "Vrem să combatem corupţia, sau vrem respectarea drepturilor omului?" 

   Bineînţeles, veţi răspunde în cor că le vrem pe amândouă, dar, la prima vedere, pare că se exclud. 

   N-aveţi decât să găsiţi frontiera optimă dintre corupţi şi anticorupţi, pe teritoriul drepturilor omului." 

   ("Meritul Antenei 3"/BURSA /26.02.2018/MAKE)

   Esti multumit? 

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Perfect. Multumim.

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Intentia ta este mica si ticaloasa. Vrei sa contrapui opiniei lui Make de acum, opinia lui Make de mai demult. Din replica pe care deja ti-a oferit-o citandu-se pe el insusi din februarie 2018, deduc ca nu este nici o contradictie intre acum si atunci. Si daca totusi ar fi fost vreo contradictie, schimba asta in vreun fel ce face DNA-ul, subiectul de facto al acestor comentarii ? Nu , nu schimba. Insa tu ai vrut sa asezi "o fatza" pe nemulltumirile tale si ai incercat sa fie Make aceasta fatza, asa e ? Ma bucur ca nu ti-a iesit. Poate data viitoare te concentrezi pe continut si nu pe forma, pe mesaj si nu pe mesager.

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Dar in ceea ce priveste celelalte tari unde sursele spun ca se fac aceleasi lucruri nelegiute, permiteti-mi sa ma indoiesc si sa refuz sa cred. Poate in Congo, ca si Senegal intra in categoria de "strainatate". Nu in Occident.

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Personal, nu sint la curent decit cu faptul ca noul director al CIA Gina Haspel a fost implicata adinc in programul de tortura a prizonierilor din epoca Bush Jr.

   Din cite stiu, in mod ciudat, SUA conteaza drept Occident. 

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   N-ai inteles nimic din nimic. Te poti retrage.

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Foarte interesant. Terorismul = coruptie. Iar niste cetateni ai altor state arestati la Guantanamo = cetateni ai propriului stat trimisi la beci prin lipsire de drepturi constitutionale. Interesante si aberante egalitati.

    

   Doar exceptional America isi tortureaza proprii cetateni si atunci o face in alte jurisdictii, de exemplu in UAE. Nu acasa unde ar fi neconstitutional. 

   Orice spune Terorism și 9/11 = Coruptie este bolnav la cap si merita internat si hranit rectal. 

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Așa este.

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Banuiesc ca nu degeaba vorbesti despre hranirea pe dos; Gina Haspel este dovada vie a nelegiuirii cu mult mai intunecate, decit a celei practicate la noi.

   Este penibil sa te prevalezi de faptul ca tortura va fi fost practicata de americani pe alte teritorii decit teritoriul SUA. 

   Ar trebui sa-ti amintesti despre zvonurile privitoare la inchisoarea secreta CIA din Romania, unde se spune ca au torturat persoane suspectate de terorism. 

   Vad ca, in cazul acesta, nu te mai doare incalcarea drepturilor omului. 

   Din cite am auzit, persoane torturate astfel, au fost eliberate ulterior, dovedindu-se nevinovate.

   Hai, mai zi-mi de Occident! 

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Make, gaselnita "Cunoscători oneşti ai sistemului justiţiei vine de la Onea? daca da, m-ai lamurit. 

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Ai ramas fara munitie si ai trecut la mistouri.

   Ai grija, se cheama hartuire si atrage eliminarea de pe site. 

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   M-ai prins ! Ma retrag !

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  Articol asumat bărbătește despre un personaj controversat care, după părerea mea, a împins România înainte.

  Să ne amintim numai de șeful PSD și fost Premier care ne trimitea "să-i numărăm ouăle" !

  Sper că am scăpat pentru totdeauna de acele vremuri, putem consfinți asta cu votul nostru, la viitoarele alegeri ! 

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  Pe orice cale, dar, atentie!, pe orice cale, toti jefuitorii tarii la racoare!

  A-i cauta nod in papura lui Kovesi inseamna a cauta la dinti calul de dar. 

  Ba, mujicilor, calul de dar nu se cauta la dinti!

  Ce falanga redutabila au reusit sa incropeasca jefuitorii tarii! Orinde te intorci, oriunde te invirtesti, vezi jefuitorii tarii vaietindu-se ca sunt victimile Justitiei. Daca situatia avanseaza pe acesta cale, nu va trece mult si magistratii vor ajunge la inchisoare, iar jefuitorii tarii vor cere sa fie despagubiti de stat pentru suferintele indurate. Si n-ar fi un lucru de mare mirare, avind in vedere ca romanii, prin statul lor, au ajuns sa despagubeasca victime reale sau false ale timpurilor incepind cu timpul lui Burebista. 

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. PS

   Ce rusine! 

   "Vai de biet Român saracul,

   Indarat tot da ca racul" 

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   vaietindu-se se scrie corect si romaneste vaitandu-se.

   Ce faci? te iei dupa Make, inca n-ai auzit ca i in interiorul cuvantului se scrie cu i din a?. 

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Porcii astia scot niste vaiete de l-a apucat marea mila si se zguduie de plins Tudorel. Deci in cazul asta se vaieta. Cit despre i din a nu exista. Prefer î din i, pentru a evita situatia din limba franceza, in care aproape fiecare cuvint si derivat a lui are propria definitie de scriere si pronuntie. Pentru unii, vezi d-na Dancila, si regulile de scriere si vorbire in limba romana, mult mai putine decit in limba franceza, sunt prea multe.

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Explicatie foarte "academica"; acum nu ma mai mir nici macar de Dancila.

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  a contesta ceva din acest eseu (asta este mai mult decat un editorial!) ar insemana sa contesti ca apa este uda!! daca pacatuieste cu ceva, ei bine, pacatuieste prin faptul ca, fiind de-a dreptul erect, ascunde restul ziarului dupa usa. mai mult, o tusa mai pronuntata pe faptul ca nelegiuirea prin legiuire stramba ramane mama/izvorul tuturor relelor ar fi fost capu' la "stop"!

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  De ceva vreme, stau si analizez cu ingrijorare, cati oameni educati cad in pacatul abordarii tematicii lansate de PSD...prieteni, colegi, chiar si unii membri ai familiei...oameni care de cel putin un an se lupta alaturi de Gadea&Dragnea&Tariceanu cu ''Statul paralel''...toti acesti oameni au capacitatea de a analiza si de a se ingrozi de ''programul de guvernare'', de deficitele care nu se pot acoperi prin ele insele si de tratamentul investitorilor straini care ne ocolesc, iar unii dintre acesti apropiati ar putea chiar sa prognozeze cu precizie cand ne va exploda in buzunare si in conturi bomba ''Darius Unchained'' 

  Explicatia unui prieten bun, folosind o metafora din lumea lui Becali, este ca oamenii educati sunt mai predispusi decat ceilalti sa ''plece dupa fenta'', din cauza unui soi de aroganta. Zice amicul meu ca evidentele certe economice si financiare sunt cumva la indemana oricui, iar oamenii educati abordeaza nevoia de unicitate a intelegerii faptelor ''ascunse'', a subtilitatilor deciziilor CCR, a descoperirii si devoalrii ''protocoalelor secrete'' si a ''imixtiunilor SRI in actele de justitie'', care - nu-i asa? - nu sunt la indemana intelegerii ''oamenilor de rand''! 

  Desi tind sa ii dau partial dreptate, imi este greu sa disting cum este posibil ca o masa compacta a elitei unei natiuni sa dea la o parte un intreg context, un scop atat de vizibil al unei guvernari absolut ineficiente si falimentare, cum este posibil sa fie analizate in amanunt greselile sau chiar abuzurile unei singure persoane, care de bine de rau stie ceva carte (LKK) si sa lase la o parte rusinea de a fi guvernati de hoti care nu isi pot justifica bogatia din salariul de bugetar, cum se pot concentra pe ''ficusul'' mut de la Cotroceni lasand deoparte proasta analfabeta de la Guvern, sau cum sa te bucuri triumfal ca ai avut dreptate la achitarea unui hot pentru ca procurorul a instrumentat prost un dosar chiar daca judecatorul nu a spus nicidecum ca fapta acestuia a fost legala?  

  Cum am ajuns in situatia in care o jumatate din oamenii educati sa preia propaganda baloasa a trustului de presa al unui hot condamnat penal si sa dea in cap cu ea celeilate jumatati?... 

  Explicatia cred ca se gaseste in articolul tau, Make, si ea este foarte simpla: oamenii nu incearca sa se ghideze dupa bunul simt, pur si simplu. Cred ca lumea tinde sa se ghideze dupa recompensa, fie ca este de natura materiala - un salariu mai mare al bugetarului sau o pensie speciala mai devreme il poate face pe acesta sa aiba dubii in privinta lipsei de morala a contextului sau a omului care ii ofera recompensa - fie de natura intelectuala - uite, am intuit corect, ''Portocala'' nu e doar un procuror prost, el a fost coordonat din umbra de ''Statul paralel'' - si cred ca cel mai grav dintre acestea, este atunci cand cautam, printr-un artificiu intelectual o scuza morala de genul ''Dragnea si Valcov, care mi-au oferit beneficii, par sa nu mai fie vinovati in ochii mei, cata vreme - iata! - Statul Paralel i-a condamnat, dar a avut lacune, deci este posibil ca ei sa fie nevinovati si ca atare eu nu am nicio problema morala''... iar daca judecatoarea Bogdan a incalcat o norma a CSM, nu cumva Dan Voiculescu nu a furat hectarele ICA si 5 usd/mp este un pret corect??... 

  Cum mama dracului au ajuns oamenii normali la cap sa ia partea coruptilor, sa lupte pentru ei, sa le sustina ideile, sa le propage zoaiele si sa isi bata copiii ca scriu #Resist pe peretele blocului? 

  Nu cred in conspiratii universale, insa nici nu pot sa nu observ ca de doi ani de cand evreii tai, Make :), il consiliaza pe Dargnea, s-a reusit o asa de subtila desprindere a judecatii de morala in Romania cum nu am mai vazut si o abatere totala a discutiei din spatiul public catre ''tema justitiei si Statul paralel'', si in care o mana de oameni (clientii DNA sunt maxim 1000) au reusit sa isi faca aliati sau chiar sa ii inregimenteze lor pe jumatate din oamenii unei natiuni, indiferent de nivelul lor de educatie!... 

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. ...si da, recunosc, si eu ma simt vinovat moral : in contextul actual al lui Dragnea, Todurel, Viorica, Olguta si Gabriela, am ajuns sa tind sa spun ca Victor Ponta pare decent!

   As vrea sa se retina in arhiva ''Bursa'' ca acesta reprezinta un autodenunt! 

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Veti ramane nu numai in arhiva ''BURSA'', ci si in istoria presei pentru cel mai bun comentariu dedicat Hannei Rabinsohn.

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   ...si da, recunosc, si eu ma simt vinovat moral : in contextul actual al lui Dragnea, Todurel, Viorica, Olguta si Gabriela, am ajuns sa tind sa spun ca Victor Ponta pare decent!

   As vrea sa se retina in arhiva ''Bursa'' ca acesta reprezinta un autodenunt! 

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Independent de nivelul de educație, cu doi neuroni poți face o conexiune pentru a pune cap la cap informațiile aruncate public de diverse entități. Unele au fost confirmate, cum ar fi cele prezentate de Antena 3, iar restul, nu prea.

   Deci, educația e bună de la doi neuroni în sus. 

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Impartasesc intru totul amarul acestor observatii si am cautat si eu raspunsuri. Am gasit 2 posibile raspunsuri, care se insumeaza: 1) neuromarketing (stiinta de a manipula oamenii ca sa aleaga produsul A - poate fi orice, un pachet de detergent sau un politician- si nu produsul B , si care-i face pe oameni sa creada ca este alegerea lor exclusiva; 2) rafuiala/reglarea de conturi intre coana Florica de la etajul 1 care a aflat ca Jeana de la etajul 2 voteaza cu PNL, ca atare ea va vota cu PSD, ca sa-i "arate " ea cine este detinatorul adevarului suprem, in felul asta sperand ca se va "mantui" de toate frustarile acumulate; este cumva din zona "a mea-i mai mare", situatie in care "capra vecinului" este maimuta din care se trage "ba a mea-i mai mare".

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  Corupția = CERNOBÎL : nu se vede de simte; are perioadă de secole, milenii DE ÎNJUMĂTĂȚIREA !!!

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  Situatie

  micrsoft 100 milioane dolari prejudiciu  

  Dragnea prejudiciu 20,000 eur platit de fosta Doamna Dragnea 

  Fapte  

  Dosarul Microsoft inchis fara recuperarea prejudiciului - denuntatorul a ramas cu milioanele  

  Dosarul Dragnea  

  al 2lea om in stat este tarat in mocirla de procurorii .....  

  Unde sunt procurorii in dosarele Baneasa, Toate dosarele infrastructura gen Centura Bacau, Bucuresti,  

  DNA face spectacol ...arunca fumuri fara .... 

  Orice persoana atacata pe drept sau nedrept rapsunde .... asta tine de instinct 

  Coruptia ucide .....Spitalele sunt sifonate, Sistemul de sanatate este sifonat, acizitiile de la compania de drumuri. 

  Dna Kovesi si echipa ar trebui sa ne spuna de ce Legea nu se aplica la fel  

  PESCARIU nu e la fel de cetatean ca Dragnea? 

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Ce zici tu, poate tine, 20 000 e mai mic ca 100 de milioane, hai ca daca i-ai iertat pe astia cu milioanele, poti sa-l ierti si pe asta cu zecile de mii.

   Pai, nu, maimuto, nu merge asa! 

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Eu zic ca toti cei care au furat de la stat 1 euro sau 100 trebuie să plătească....DUBLUL sumelor

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Aici la noi .... ai gresit platesti

   Pescariule se audeeeee? 

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  DNA ar trebui sa ia la puricat declaratiile de avere ale politicienilor

  Angajati la stat o viata intreaga .... au averi si conturi de milioane de euro  

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  Ai dreptate Make; magareata a cazut pe tine! citeste (daca l-ai citit analizeaza-l) editorialul lui Codita din 25 mai: Cine l-a inventat pe domn Mitica si fa diferenta. 

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS