Comerţul mondial suferă cel mai mare colaps de la criza financiară

A.T.
Ziarul BURSA #Internaţional /

Comerţul mondial suferă cel mai mare colaps de la criza financiară

Volumul comerţului mondial suferă de cea mai mare prăbuşire de la criza financiară şi la fel de abruptă ca cea din timpul recesiunii de la începutul anilor 2000, arată datele guvernului german, potrivit The Telegraph.

Datele furnizate de Biroul de analiză a politicilor economice din Olanda au arătat că volumul schimburilor comerciale mondiale a scăzut cu 1,8% în primele trei luni ale anului, faţă de cele trei luni precedente.

The Telegraph explică: "O criză industrială a fost declanşată de o furtună perfectă de factori, printre care încetinirea economiei Chinei, încetinirea industriei auto, paralizia Brexitului şi încercarea lui Donald Trump să se ridice în sistemul comercial internaţional prin aplicarea tarifelor pentru bunurile europene şi chinezeşti".

O mai mare escaladare a războiului comercial dintre SUA şi China ar putea declanşa o recesiune a comerţului mondial. Zerohedge notează că Washingtonul deja a impus tarife abrupte la importurile chineze în valoare de 250 de miliarde de dolari într-o luptă cu centrele industriale din Asia şi Germania care au înregistrat scăderi puternice ale comerţului în ultimele luni.

Telegraph descrie că pierderea brus­că a ritmului comercial este echivalentă exploziei tehnologice din 2001, când volumele comerciale s-au scumpit cu până la 2,2%. Scăderea de astăzi este cea mai mare de la criza financiară din 2008, când comerţul mondial era în cădere liberă, ajungând până la 12,7%.

Fondul Monetar Internaţional a avertizat săptămâna trecută că acesta este un "moment delicat" pentru economia globală, deoarece multe ţări se află în mijlocul unei încetiniri severe. Economia globală a "pierdut în continuare ritmul" în ultimele şase luni, a declarat directorul general al FMI, Christine Lagarde.

FMI a mai avertizat că declinul global al comerţului va scădea şi mai tare în acest an, urmat de o oarecare stabilizare în 2020.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
Invatamantul profesional dual - solutie pentru forta de munca
BIG FOUR
smart city industry awards 2019
PODUL DE LUT
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS