GALA revistei BURSA ConstrucţiilorGALA revistei BURSA Construcţiilor

COMISIA EUROPEANĂ, ÎN UE: Importurile de soia din SUA, creştere de 112%

T.A.
Miscellanea /

 Importurile de soia din SUA, creştere de 112%

SUA sunt principalul furnizor de soia boabe al Uniunii Europene, iar importurile blocului comunitar din SUA au crescut cu 112% până la 5,18 milioane tone în perioada iulie-decembrie 2018, comparativ cu perioada similară a anului precedent, arată datele publicate, astăzi, de Comisia Europeană.

Aceste evoluţii semnificative înregistrate în a doua jumătate a anului 2018 au contribuit la consolidarea poziţiei de lider de care se bucură SUA când vine vorba de aprovizionarea UE cu soia boabe. Pe întreaga perioadă a anului 2018 (ianuarie-decembrie), 50% din importurile de soia boabe ale Europei au provenit din SUA şi 36% din Brazilia.

Publicarea acestor cifre de către executivul comunitar este un semn de bunăvoinţă pentru soluţionarea tensiunilor comerciale bilaterale înaintea unei vizite la Washington a comisarului european pentru Comerţ. Relaţiile comerciale dintre Bruxelles şi Washington sunt tensionate după ce la mijlocul anului trecut preşedintele SUA, Donald Trump a majorat tarifele pentru importurile de oţel şi aluminiu, şi a ameninţat că va adopta măsuri similare pentru sectorul auto din UE. În luna iulie 2018, Donald Trump s-a întâlnit cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker pentru a calma tensiunile comerciale.

Comisarul european pentru Comerţ, Cecilia Malmstrom urmează să se întâlnească, mâine, cu omologul său american, Robert Lighthizer pentru o nouă rundă de discuţii. Miercuri cei doi, împreună cu omologul lor japonez, vor aborda şi subiectul practicilor comerciale incorecte, cu un accent pe China.

Uniunea European importă anual aproximativ 14 milioane tone de soia boabe, folosite ca surse de proteine pentru hrana animalelor, inclusiv păsări, porci şi vite, precum şi pentru producţia de lapte. Soia boabe din SUA este o opţiune de nutreţ foarte atractivă pentru importatorii şi utilizatorii europeni graţie preţurilor competitive.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Apanova
PODUL DE LUT
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSustainable Mobility Forum
Cabinet de avocatTMPS