Conferinta BURSA Codul insolventei 2019Conferinta BURSA Codul insolventei 2019

Comisia Europeană şi Guvernul Italiei se contrazic, din nou, pe deficitul bugetar

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional /

Comisia Europeană şi Guvernul Italiei se contrazic, din nou, pe deficitul bugetar

Comisia Europeană a revizuit ieri, în creştere, estimarea sa privind deficitul bugetar al Italiei - la 2,9% din PIB în 2019, faţă de 1,7%, cât estima anterior, anticipând totodată că avansul economiei ţării va încetini.

Guvernul de la Roma aşteaptă un deficit de 2,4% din PIB pentru anul viitor, iar ministrul italian al Economiei, Giovanni Tria, a criticat prog­noza Comisiei Europene, pe care o consideră "greşită şi limitată".

"Estimarea Comisiei Europene privind deficitul Italiei contrastează puternic cu cea a Guvernului de la Roma şi derivă dintr-o analiză inexactă şi incompletă a bugetului", a subliniat Giovanni Tria.

Comisia Europeană mai preconizează că Italia, a treia economie a zonei euro, va avea o creştere de 1,1% anul acesta, după un avans de 1,6% în 2017.

Guvernul de la Roma estimează un avans de 1,2%. În 2019, creşterea este prevăzută de Comisie la 1,2%, comparativ cu 1,5% în proiectul de buget al Italiei.

Comisia Europeană mai aşteaptă ca Italia să-şi reducă datoria publică la 131,1% din PIB anul acesta, de la 131,2% din PIB anul trecut. Italia are a doua cea mai ridicată datorie publică din UE, după cea a Greciei.

Săptămâna aceasta, miniştrii europeni de Finanţe au avut o întâlnire în cadrul căreia au luat în discuţie respingerea de către Comisia Europeană a proiectului de buget pe 2019 prezentat de autorităţile de la Roma. Până la data de 13 noiembrie, Guvernul italian trebuie să prezinte Bruxelles-ului o nouă versiune revizuită a proiectului de buget pentru 2019.

Roma nu dă semne că ar vrea să modifice ceva, iar vicepremierul Luigi di Maio a declarat, citat de Financial Times, că restul Europei ar trebuie "să copieze planurile expansioniste de cheltuieli publice ale Italiei".

În cazul în care Comisia Europeană va decide să amendeze Italia pentru că nu îşi modifică proiectul de buget, este posibil ca acest conflict cu Roma să se adâncească.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Cotnari
Erfi

ENGLISH SECTION

more articles

Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocat