Gala BURSA 2018

COMISIA PARLAMENTARĂ SPECIALĂ:DNA se încadrează cu procurori numiţi prin ordin al procurorului şef, prin concurs

Andreea Cuzub
Politică /

DNA se încadrează cu procurori numiţi prin ordin al procurorului şef, prin concurs

Comisia parlamentară specială pentru legile Justiţiei a adoptat, astăzi, un amendament potrivit căruia procurorii care vor să lucreze la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) trebuie să susţină un concurs în faţa Secţiei de Procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), potrivit Agerpres.

"Direcţia Naţională Anticorupţie se încadrează cu procurori numiţi prin ordin al procurorului şef al DNA, la propunerea Secţiei pentru procurori a CSM, prin concurs, în limita posturilor prevăzute în statul de funcţii, aprobat potrivit legii", se arată în amendamentul adoptat de comisia specială.

În forma iniţială a proiectului, acest articol prevedea că "DNA se încadrează cu procurori numiţi prin ordin al procurorului şef al DNA, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii, în limita posturilor prevăzute în statul de funcţii, aprobat potrivit legii".

Potrivit sursei citate, comisia a mai adoptat încă un amendament, potrivit căruia, pentru a fi numiţi în cadrul DNA, "procurorii trebuie să nu fi fost sancţionaţi disciplinar, să aibă o bună pregătire profesională, o conduită morală ireproşabilă, cel puţin 8 ani vechime în funcţia de procuror sau judecător şi să fi fost declaraţi admişi în urma unui concurs susţinut în faţa Secţiei de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii".

Comisia a mai decis: "Concursul prevăzut la alin. 2 constă în: a) un interviu transmis în direct, susţinut în faţa Secţiei de Procurori a Consiliului Superior al Magistraturii; b) o probă având ca obiect evaluarea a minim cinci rechizitorii alese aleatoriu, precum şi a altor acte întocmite de candidaţi şi considerate relevante de aceştia, din ultimii 5 ani de activitate. Evaluarea se efectuează de către o comisie desemnată de Secţia pentru Procurori a CSM formată din 2 procurori DNA propuşi de procurorul şef al instituţiei , 2 procurori de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie propus de procurorul general şi un un formator propus de Institutul Naţional al magistraturii".

Un alt amendament adoptat spune că procurorii numiţi în cadrul DNA pot fi revocaţi prin ordin al procurorului şef al instituţiei cu avizul conform al Secţiei de Procurori a CSM în cazul exercitării necorespunzătoare a atribuţiilor specifice funcţiei sau în cazul aplicării unor sancţiuni disciplinare.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.afeer.rowww.agerpres.rowww.hipo.ro
www.dreptonline.roALB Romania 2018www.dreptonline.ro
modele cărţi de vizităInvitaţii de nuntăCărţi de vizită